23 ülkeden gelen sanatçılar, Muş’u tuvale döküyor

Muş Valiliği himayelerinde Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin '10. Uluslararası Sanatçı Buluşması' etkinliği kapsamında 23 ülkeden Muş’a gelen 50 sanatçı, yeteneklerini tuvale döktü.

Genel 11.07.2019 13:53:00 0
23 ülkeden gelen sanatçılar, Muş’u tuvale döküyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.07.2019 13:53

Muş Valiliği himayelerinde Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin "10. Uluslararası Sanatçı Buluşması" etkinliği kapsamında 23 ülkeden Muş’a gelen 50 sanatçı, yeteneklerini tuvale döktü.

Muş Valiliği himayelerinde kente gelen sanatçılara, “Uluslararası Dünya Sanatçılarının Gözüyle Muş” sloganıyla ilk önce tarihi ve kültürel alanlar gezdirildi. Tarihi Murat Köprüsü’nde çalışmalarını yürüten sanatçılar, burada sanatlarını icra ederek kentin hem tanıtımını hem de tarihi ve kültürel yerlerini tuvale döktü.

Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Kurucu Genel Başkanı Şükran Üst, “Muş Valimizin eşi Meşide Hanımla tanıştık. Bizi Muş’ta misafir ettiler. Hem Vali Bey hem de eşleri çok modern, çağdaş, aydın ve yeniliğe açık insanlar. Bende kendilerine Muş’u tanıtmak istediğimi söyledim. Bu yıl 10. festivali Muş’ta yapmak istediğimi ifade ettim. 30 ülkeden başvuru vardı. Muş’u anlatmak için çok uğraştım. İnsanlar Muş’un nerede olduğunu bilmiyordu. Şu anda burada 23 ülkeden sanatçı var. Sanatçılarımız Muş’u gezdi, gördüler. Ruhlarına işleyen değerlerini alıp tuvallere aktarıyorlar. Burada birbirinden güzel eserler çıkıyor” dedi.

Azerbaycan’ın Bakü kentinden gelen sanatçı Südabe İbadlı ise “Bakü’den geldim. Burada 9 günlük bir sempozyum için bulunuyoruz. 23 ayrı ülkeden 50 ayrı ressam geldi. Burada Tarihi Murat Köprüsü’nün önünde çalışmalar yapıyoruz. Buradan çok etkilendim. Ben İstanbul ve büyükşehirlerin daha güzel olduğunu düşünüyordum, ama buralarda çok güzel. Yemekleri, insanları çok iyi, çok güzel. Burada olduğum için mutluyum. Burada tuvale döktüğümüz resimler sempozyumda sergilenecek. Bütün sanatçıların resimleri o sergide yer alacak” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ