112’ye asılsız ihbara 425 TL ceza kesildi

Bingöl’de 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’ne Asılsız İhbar Yaparak Ambulansı Yönlendiren Bir Vatandaşa 425 Tl İdari Para Cezası Kesildi.

Genel 21.12.2019 10:43:45 0
112’ye asılsız ihbara 425 TL ceza kesildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.12.2019 10:43

Bingöl’de 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’ne asılsız ihbar yaparak ambulansı yönlendiren bir kişiye 425 TL idari para cezası kesildi.

Acil durumlarda can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla hizmet sunan 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen asılsız ihbarlar ve gereksiz aramalar, hem sistemi hem de görevlileri boş yere meşgul ediyor. Bu yıl içinde ihbar üzerine Solhan ilçesine bağlı Kale köyüne ekiplerin gittiği ancak ihbarın asılsız olması üzerine inceleme başlatıldığı öğrenildi. İnceleme sonrası ihbarı yapan kişi tespit edilerek 425 TL idari para cezası kesildi. Merkeze bu yıl yapılan 242 bin çağrıdan 216 binin gereksiz olduğu kaydedildi.

Bingöl 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde bilgi veren İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, merkezin 30 personelle hizmet verdiğini aktararak, bu yıl içinde 242 bin çağrının yapıldığını söyledi.

216 bin gereksiz çağrının olduğunu aktaran Gündoğdu, “Bingöl Komuta Kontrol Merkezi 30 personel hizmet vermektedir. Aktif olarak 4 çağrı karşılayıcı, 8 doktor ve 1 başhekimimizle hizmet veriyor. 2019 yılı içerisinde toplamda 242 bin çağrı alıp 26 bin tanesine ambulans göndermiş bulunmaktayız. Buradan da anlaşılacağı 216 bine yakın gereksiz çağrının olduğu görülmektedir. Özellikle bu asılsız ihbarların çağrı karşılayıcıların zamanlarını almalarından dolayı gerçekte hasta olan kişilerin 112 ulaşmalarında sıkıntı yaşamaktadırlar” dedi.

Asılsız ihbara 425 TL ceza kesildi

Gündoğdu, “2019 yılı içerisinde Solhan ilçesi Kale köyüne gece 23.00’de yapılan bir çağrının üzerine giden ambulans, asılsız olduğunu anladı. Bunun üzerine kabahatler kanunu kapsamında kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık tarafından yapılan tahkikat ve değerlendirme sonucunda bu kişiye 425 TL idari para cezası kesilmiş olup tebliğ edilmiştir. Bundan sonraki süreçlerde de özellikle ambulanslarımızı asılsız çağrılarla başka yerlere sevk eden kişiler hakkında yine bu tarz cezaların oluşturulması ve ihbarı tarafımızca yapılacaktır” diye konuştu.

Vatandaşların duyarlı olması gerektiği konusunda çağrıda bulunan Gündoğdu, “Bu konuda tüm vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesini diliyoruz. Vatandaşlarımızın asılsız ve gereksiz çağrılar yapmaması, telefon çalışıp çalışmadığına dair 112 aranması, bu tarz vakaların azalması ve hastalarımızın zamanında sağlık hizmetleriyle buluşması için, 112 çağrı merkezlerinin de bu şekilde vakit kaybetmemesi adına hassasiyetlerini beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ