Tarih: 13.07.2024 17:03

Genç Trafik Dedektifleri Yetişiyor: Emniyet'ten Kur'an Kursu Öğrencilerine Hayati Eğitim!

Facebook Twitter Linked-in

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen bir trafik bilgilendirme programı kapsamında, Kur'an kursu öğrencileri trafik güvenliği konusunda eğitimden geçirildi. Trafik kurallarının önemini anlayan çocuklar, böylelikle olası kazalardan korunmanın yolları konusunda bilinçlendirildi.

TRAFİK EĞİTİMİNİN DETAYLARI

Van Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim-öğretim yılında alınacak güvenlik önlemleri çerçevesinde, "Trafik Dedektifleri" projesi ve "Trafik Eğitim Parkı" çalışmalarını yürütürken öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdi. Edremit ve İpekyolu ilçelerindeki Parmakizi Anaokulu ve Havalimanı Polis Lojmanları'ndaki Kur'an Kursu'nda eğitim gören çocuklar, hem teorik hem de pratik bilgilerle donatıldı.

Bu eğitimlerle çocuklara henüz küçük yaşlarda trafik kurallarının önemi öğretilirken, aynı zamanda güvenli bir şekilde yaya ve araç trafiğine katılımları için gerekli temel bilgiler aktarıldı. Emniyet Müdürlüğü böyle bir projeyi hayata geçirerek, trafik güvenliği konusunda erken yaşta bilinçlendirme yapmanın önemine dikkat çekti. Trafik eğitimi alan öğrencilere verilen bu bilgilerin, onların gelecekte daha bilinçli sürücü ve yayalar olmalarını sağlaması hedefleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —