Genç hafızın Ayasofya hayali: İlk Cuma namazını Saray Camisi’nde kıldırdı

Genç hafızın Ayasofya hayali: İlk Cuma namazını Saray Camisi’nde kıldırdı

Genel 1.08.2025 15:10:11 0
Genç hafızın Ayasofya hayali: İlk Cuma namazını Saray Camisi’nde kıldırdı
Tarih: 01.08.2025 15:10 Güncelleme: 01.08.2025 15:10
Elazığlı 17 yaşındaki Hafız Abdulkadir Ayaz, Ayasofya’da Cuma namazı kıldırma hayaliyle Saray Camisi’nde ilk hutbesini verdi. Yarışma finaline gidemese de hedefinden vazgeçmediğini ifade eden genç hatibin kıraati ve verdiği hutbesi ise takdir topladı.

Elazığ’da yaşayan 17 yaşındaki Hafız Abdulkadir Ayaz, Ayasofya Camii’nde Cuma namazı kıldırma hayaliyle çıktığı yolda ilk adımını Elazığ Saray Camisi’nde attı. 2021 yılında Elazığ Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan genç hafız, 2025 yılında düzenlenen "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması"nda Elazığ il birincisi oldu. Yarışmanın bölge finali için Hakkari’ye giden Ayaz, bazı olumsuzluklar nedeniyle Türkiye finalinin yapılacağı İstanbul’daki Ayasofya Camii’ne gidemedi. Bu süreçte hayalinden vazgeçmeyen Ayaz, Ayasofya’da bir Cuma namazı kıldırmak istediğini belirterek ilk adımı Saray Camisi’nde attı. Burada hutbe verip Cuma namazı kıldıran genç hafız, yetkililerden bu yolda destek beklediğini ifade etti.

Ayasofya’da namaz kıldırmanın hedefi değil, hayali olduğunu belirten Hafız Abdulkadir Ayaz, " 17 yaşındayım. 2021 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Elazığ Altınçevre Yatılı Erkek Kuran Kursunda hafızlığımı tamamladım. Yanı sıra 2025 yılında Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen genç hatipler minberde hutbe okuma yarışmasında Elazığ il birinciliği kazandım. Bu doğrultuda bölge finalinin gerçekleştirildiği Hakkari ilimize gittik. Bir takım olumsuzluklar sonucunda yarışmanın Türkiye finalinin gerçekleştirildiği İstanbul ilinde Ayasofya’ya gidemedik. Ben de kendi imkanlarım doğrultusunda Ayasofya’da bir Cuma namazı kıldırmak istiyorum. Bu nedenle bugün Elazığ Saray Camisi’nde hutbe verdim ve Cuma namazı kıldırdım. Bu noktada yetkililerden çıktığım bu yolda destek olmalarını temenni ediyorum" dedi.
Cuma namazını Saray Camisi’nde kılan vatandaşlardan biri ise " Genç delikanlı bir kardeşimiz Abdulkadir ile tanıştık. Hutbesi de güzeldi, namaz kıldırması da. Çekirdekten yetiştiği için böyle kardeşlerimizin sayısını Allah daim etsin, arttırsın. Kardeşimizin güzel bir kıraatı, güzel bir ahlakı ve güzel bir muhabbeti var" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ