GENAR Başkanı İhsan Aktaş son anket sonuçlarını paylaştı

GENAR Başkanı Aktaş, Memleket Partisi Genel Başkanı son araştırmasını canlı yayında açıkladı.

Politika 20.03.2023 21:05:00 0
GENAR Başkanı İhsan Aktaş son anket sonuçlarını paylaştı
Tarih: 20.03.2023 21:08 Güncelleme: 20.03.2023 21:05

GENAR Başkanı Aktaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin son ankette bir ayda oy oranını yüzde 1'den yüzde 4,5'e çıkardığını ifade ederek "Türk siyasi hayatında çok nadir bir olay" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuru yaptı. "Ben çetin cevizim. Kimse pes edeceğimi zannetmesin" diyen İnce, "Yüzde 30'dan fazla oy alacağız, seçim ikinci tura kalacak. İkinci turda da yüzde 60'ın üzerinde oyla Cumhurbaşkanı seçileceğim" dedi.

Haber Global'de İnce'nin sıra dışı yükselişini değerlendiren GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş'ın açıklamaları şu şekilde;

Bizim yaptığımız son araştırmada Muharrem İnce'nin oranı yüzde 4,5 oranında çıktı. Türk siyasi hayatında bir ayda bir partinin oyu yüzde 1'den yüzde 4,5'e çıkmaz. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan yakalandığı zaman parti oylarında böyle bir sarsıntı olmuştu.

Kılıçdaroğlu'na rıza göstermeyen bir kitle var
Dolayısıyla ben onu şöyle yorumladım. Kemal Bey'in adaylığına rıza göstermeyen Cumhuriyetçi-Laik-Atatürkçü bir kitle var. Aslında CHP'nin milli damarı. Diğer taraftan gençler kendi geleceklerini, bir kısmı Ekrem İmamoğlu ile bir kısmı Mansur Yavaş ile kodlamıştı. Onların aday olmasını istiyorlardı. Bir de dikkat ederseniz Millet İttifakı çevrelerinin gençlere yüklediği büyük bir anlam vardı. 8 milyon genç, "Tamamı bize oy verecek" havası vardı.

Kriz sonrası İYİ Parti eridi
Gelinen noktada masada krizin çıkması Kemal Bey'in aday olması ilginç bir tablo ortaya çıkardı. İYİ Parti oylarından büyük bir kayıp meydana geldi. Onun sosyolojik sebeplerini araştıracağız. Yüzde 11'den yüzde 4'e düştü. Büyük bir krizdir parti için. Ayrılırken de söylenecek ne kadar ağır söz varsa söyledi. Geriye dönüşün de irade dışı zorlama olduğu kanaati var. Meral Hanım geçtiğimiz günlerde de "Bana yapılan saygısızlıkları buzdolabına kaldırdım" dedi. Bu ne demek buzdolabı açıldığı zaman sakladığı, sustuğu ne kadar mesele varsa ortaya dökülecek.

İnce'nin sırrı ne?
Sıkışmış gençler, milliyetçilik ve Atatürkçülüğün CHP'de sahipsiz kalması bir anda Muharrem İnce'nin yükseltti. Bir şey daha var; Muharrem İnce depremde görünür oldu. CHP bu kadar belediye gücüne bu kadar siyasi gücüne rağmen depremde yeteri kadar görünür olamadı. İktidar göründü, STK'lar göründü ve Muharrem İnce göründü. Hatta TİP. TİP'in oyları 1,9'a çıktı. Muharrem İnce'nin de 4,5'e çıktı.

Seçimde dengeyi nasıl değiştirir?
İnce bir araştırmaya göre de 5,5 oy oranıyla bunu 7'ye çıkarıp barajı geçtiği zaman 40-50'ye yakın milletvekili çıkarır. Cumhurbaşkanlığı yarışında 10'a da çıkarabilir. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ