Geçmeyen girip ve nezle için vatandaşlar aktarcılara akın etti

Geçmeyen girip ve nezle için vatandaşlar aktarcılara akın etti

Genel 4.01.2024 10:00:27 0
Geçmeyen girip  ve nezle için vatandaşlar aktarcılara akın etti
Tarih: 04.01.2024 10:00 Güncelleme: 04.01.2024 10:00
Havaların hissedilir derecede soğumasıyla birlikte nezle ile gribe yakalan ve atlatmakta zorluk çeken vatandaşlar, aktarcılara akın etti.
Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar grip ve nezleye daha sık yakalanırken, bu seneki en büyük şikayetlerden birisi ise hastalığın uzun sürmesi ve kalıcı öksürük. Acil servisler grip ve nezle vakaları ile dolarken, hastalıktan kurtulamayanlar ise aktarcılara akın etti. Kış ve atom çayları başta olmak üzere birçok doğal karışıma talep artarken aktarcı Selçuk Aktaş, özellikle kar yağdıktan sonra da vatandaşların kış çaylarına yöneldiğini söyledi. Kapalı çarşıda 43 senedir hizmet verdiğini dile getiren Selçuk Aktaş, “Kar yağdıktan sonra vatandaşlarımızda kış çayına talep arttı. Bağışıklığı düşük olanlar daha hızlı nezle ve girip oluyor. Başkalarından bulaşma olayı da var. Ondan dolayı bize geliyorlar. Kış çayının da içinde hatmi çiçeği, kuşburnu, gülburnu, nane, tarçın, zencefil, karanfil vardır. Kullananlarda memnun kalıyor. İster istemez girip ve nezleden sonra bir öksürük kalıyor. Ne zamandır öksürdüğü soruyoruz ve ona göre zencefil, zerdeçalı bala katıp yemelerini tavsiye ediyoruz’’ dedi.
Son zamanlardaki griplerin geçmediğini vurgulayan Aktaş, ’’Ondan dolayı vatandaşlar ağır atlatıyor. Kemik ağrıları, titreme ve ateş kişiden kişiye değişiyor. Elimizden geldiğince soruyoruz ve tavsiye ediyoruz. Hazır şekilde atom çayı dediğimiz çayları da vatandaşlar alıyor. Bu kesme şeker şeklinde ve içerisinde zencefil, karanfil, tarçın var. Bir bardağa atılır ve hemen içilir. Vücudu ısındırır ve girip olanlarda rahatlama yapar. Onu kullanan da var. Ayrı olarak ıhlamur, reyhan, nane, kuşburnu çayları alınıyor. Bazıları gelir alır evde kendisi yapar. Bizde tek tek veririz ve içerisine birer ikişer dilimde ayva ile elma koyarak kaynatmalarını tavsiye ederiz’’ diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ