Geçit: “Malatya’nın iyileşme reçetesi hazır”

Geçit: “Malatya’nın iyileşme reçetesi hazır”

Politika 18.03.2024 15:54:34 0
Geçit: “Malatya’nın iyileşme reçetesi hazır”
Tarih: 18.03.2024 15:54 Güncelleme: 18.03.2024 15:54
AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat’ta yaşanan Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’nın “İyileşme Reçetesi”ni hazırladıklarını ve bu reçetenin hayata geçirilmesinde merkezi hükümetin desteğinin önemine vurgu yaparak, vatandaşların 31 Mart seçimlerinde oy verirken bu hususu özellikle göz önünde bulundurmaları tavsiyesinde bulundu.
AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ve teşkilat üyeleriyle birlikte Yaka Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Yoğun katılımın sağlandığı buluşmada vatandaşların sevgi seli ile karşılaşan Prof. Dr. İlhan Geçit, önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depremlerinde büyük yara alan Malatya’yı ayağa kaldıracak ekibin AK Parti adayları olduğunun altını çizen Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya’nın iyileşme reçetesinin hazır olduğunu belirtti.
Milletvekili Tüfenkci: “Bu seçim bir zihniyet seçimi”
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, bu seçimlerin sadece yerel seçim olmadığını aynı zamanda bir zihniyet seçimi olduğunu söyledi. “Terörle iş birliği içinde olanları mı yoksa milletle iş birliği yapanları mı yerelde iktidar yapacaksınız?” diye soran Tüfenkci, isim vermeden CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba’yı sert sözlerle eleştirdi.
Tüfenkci, “Bu bir yerel seçim. Bu bir zihniyet seçimi. Esasında biz kimi iktidara getireceğiz. Hangi zihniyeti iktidar yapacağız. Terörle işbirliği yapanlarımı iktidar yapacağız, yoksa milletle işbirliği yapanlarımı belediye başkanları yapacağız. İşte 31 Mart’ta buna karar vereceksiniz. Yalanlarla dolanlarla siyaset yapanlarımı iş başına getireceğiz. Yoksa eserleriyle ve hizmetleriyle duruş sergileyenleri mi belediye başkanı yapacağız. İşte buna karar vereceğiz. Ben inanıyorum ki Yaka Mahallesi sakinleri, vatanına, milletine ve devletine bağlı insanlar. Asla bölücülerle iş birliği yapanları iş başına getirmez. Kendi içinde çıkan evlatlarını iş başına getirecekler. Bakmayın algı oluşturanlara? Lafa bakmayın icraata bakın. Yapacağız demiyoruz, yaptık diyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız, Allah’ın izniyle yapacaklarımızın teminatı. Biz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’da şunu gördük. Yapamayacağınız bir şeyin sözünü de vermeyeceksiniz, söz verdiniz mi? O zaman yapacaksınız” şeklinde konuştu.
Geçit: “Bu şehri ayağa kaldıracak ekip biziz”
Merkezi hükümet ile yerel yönetimin iş birliğinin kenti ayağa kaldırmada büyük önem taşıdığına vurgu yapan AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Bu bir yerel seçim. Yerel seçimde genel seçimden farklı olarak adayları farklı mukayese etmemiz gerekiyor. Ölçüp biçip tartıp, yetkinliklerine, birikimlerine bakmak gerekiyor. Bugün vereceğiniz karar sadece bizim beş yılımızı etkilemeyecek, belki biz burada inşallah 50 yıllık 100 yıllık bir şehri planlayacağız. Dolayısıyla bu karar gelecek 100 yıllı da etkileyecek. Malatya’nın iyileşme reçetesinin hazır. 100 yılın afetinde bu şehri ayağa kaldıracak ekip bu ekip. Duygusal değil akli karar vermek gerekiyor. Sizler de göreceksiniz ki merkezi hükümetin desteği olmadan belediyelerin bütçeleri ile bu işlerin altından kalkmak mümkün değil. Oy verirken, sadece bizim 5 yılımızı değil bu şehrin gelecek 50 veya belki 100 yılını belirleyeceksiniz. Yol altı ile yol üstü arasındaki gelişmişlik farkını hızla gidereceğiz. 6 Şubat depremleri bize bazı fırsatlar sunuyor. Rezerv alanları, kentsel dönüşüm gibi fırsatlar sunuyor. 5 yıllık sürecin sonunda bu farkların ortadan kalkmış olacağını göreceksiniz” diye konuştu.
Toplantıda kendisine sloganlarla destek veren gençleri de unutmayan Geçit, kenti yönetirken gençlerin fikirlerinden de yararlanacaklarını, onları karar alma sürecine dahil edeceklerini söyledi. Geçit, “Nasıl ki Büyükşehir Meclisinde komisyonlar var, gençlerden de meclis oluşturacağız. Ama dost pazarda görsün diye değil. Her ay onlarla bir araya gelip, fikirlerinden yararlanacağız” İfadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ