Geçit, “Konak Duzdaşı’ya güvenilir ve sağlam konutlar inşa edilecek”

Geçit, “Konak Duzdaşı’ya güvenilir ve sağlam konutlar inşa edilecek”

Politika 28.06.2024 12:52:12 0
Geçit, “Konak Duzdaşı’ya güvenilir ve sağlam konutlar inşa edilecek”
Tarih: 28.06.2024 12:52 Güncelleme: 28.06.2024 12:52
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Konak mahallesi Duzdaşı bölgesindeki rezerv alana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak deprem konutlarının projesinin tamamlandığını, ihale sürecinin ise devam ettiğini söyledi.
Yeşilyurt İlçesinin muhtelif bölgelerine inşa edilecek deprem konutlarının tüm aşamalarını yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Konak mahallesinde ki Konteyner Kenti ziyaret ederek, Duzdaşı bölgesindeki rezerv alana inşa edilecek deprem konutlarıyla ilgili mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerine detaylı bilgiler paylaştı.
Mahallelerine yapılacak deprem konutları için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Konak Mahalle Muhtarı Cahit Işıldak, “Belediye Başkanımıza mahallemizin sıkıntılarını ilettik, kendisi de ekibiyle birlikte buraya gelerek ortada dolaşan bilgi kirliliğine son vermek için mahalle sakinlerimizle yüz yüze görüştü, tüm sorulara detaylı cevaplar verdi. Başkanımızdan Allah razı olsun, bizimle yakından ilgileniyor. İnşallah güzel gelişmeler olacak, biraz sabır göstermemiz gerekiyor. Devletimize ve Bakanlığımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan İlhan Geçit Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, Konak Duzdaşı bölgesine inşa edilecek deprem konutlarıyla birlikte hak sahiplerini sağlam ve güvenilir konutlara taşıyacaklarını söyledi.
Bölgede devam eden çalışmaları teknik ekipleriyle birlikte yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Geçit, “Mahallemizde ki konteyner kentimizi ziyaret ederek hemşehrilerimize rezerv alan içerisinde yapılacak konutlara ilişkin bilgiler aktardık, devam eden süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Seçim zamanında Duzdaşı bölgesinde ki hak sahipleri için konutlar yapılacağını söylemiştik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın uhdesinde hayata geçecek olan konutların süreci olgunlaştı, Duzdaşı bölgesinde rezerv alan ilan edilen alana hak sahiplerine teslim edilmek üzere zemin+3 şeklinde yeni konutlar yapılacak. Proje tamamlandı, ihale süreci devam ediyor. 1 veya 1,5 ay içerisinde belirlenen alanda inşaatlar başlayacak ve konutlar ihale süreci olan 400 gün içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Duzdaşı’ya sağlam ve güvenilir konutlardan oluşacak güzel bir yaşam alanı kurulacak. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlığımıza ve katkı sunan herkese şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ