Geçit, kentsel dönüşüm konutlarını inceledi

Geçit, kentsel dönüşüm konutlarını inceledi

Politika 16.12.2024 12:52:09 0
Geçit, kentsel dönüşüm konutlarını inceledi
Tarih: 16.12.2024 12:52 Güncelleme: 16.12.2024 12:52
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Belediyemizin kendi öz bütçesi, kaynakları ve gücüyle hizmete sunulacak olan Turgut Özal Mahallemizde kentsel dönüşüm projelerimiz kapsamındaki Yeşil Yaşam Konutlarımız şehrimizin yeniden ihya ve inşasına büyük bir destek sağlayacaktır” dedi.
24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Sivrice depreminden sonra 15 Nisan 2020 tarihli 2409 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile rezerv yapı haline dönüşen Turgut Özal Mahallesi’nde ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi şeklinde hak sahiplerine teslim edilecek olan Yeşil Yaşam Konutlarının şantiye alanını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, örnek daireleri gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Yeşilyurt Belediyesi’nin kendi bütçesi ve kaynaklarıyla 15 dönümlük alanda yapımı devam eden kentsel dönüşüm alanında 168 daire ve 10 dükkanın yanı sıra sosyal yaşam alanları, yeni nesil oyun grupları, süs havuzları, yeşil alanları ve otoparkın yer alacağını söyleyen Başkan Geçit, depreme dayanıklı konutların yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla Malatya’nın dönüşüm sürecine önemli katkılar sunacak Yeşil Yaşam Konutları’nın bugünden geleceğe emanet edecekleri önemli yatırımlar arasında yer aldığına dikkat çekti.

“Hangi sözü verdiysek yerine getiriyoruz”
Yeşil Yaşam Konutları’nda daire sahibi olan hak sahipleriyle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Geçit, “Toplam 178 bağımsız bölümün yer aldığı kentsel dönüşüm proje alanımızdaki çalışmaları, göreve gelir gelmez bir planlama içerisine koyduk ve o planlama doğrultusunda yürütüyoruz. 80 bağımsız bölümün yer aldığı A ve B Blok konutlarımızın büyük bir kısmı bitti, diğer iki bloğumuzu da 2025’in Eylül ayına doğru tamamlayarak, rezerv alanda bulunan hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerimizle şehrimizin yeniden inşa ve ihya sürecine katkı sunmaya çalışıyoruz. Göreve geldikten sonra bizler buradaki hak sahiplerine hangi sözü verdiysek, o sözü yerine getiriyoruz. Depreme dayanıklı konutların yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla burada yeni ve güzel bir yaşamın kapılarını aralayacağız. Hemşerilerimiz güvenli ve sağlıklı alanlarda hayatını sürdürecek. Belediyemizin kendi sermayesi ve imkânlarıyla yapımı süren Yeşil Yaşam Konutlarımızın tamamlanma aşamasında yoğun bir çalışma döneminde geçen mesai arkadaşlarımız ve şantiye görevlileri başta olmak üzere bizlerle birlikte hareket eden, sabır gösteren, bizlere güvenen, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen mahalle sakinlerine çok teşekkür ediyorum. İşte bu güzel dayanışma ruhuyla birlikte Yeşilyurt’umuzun her noktasını sağlam ve güvenilir yaşam alanlarıyla donatmaya, deprem yaralarını sarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Başkan Geçit’e övgü
Ziyarete katılarak taşınacakları daireleri gezen mahalle sakinleri ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini ileterek, “Başkanımız sözünde durdu, yakın bir zamanda iki blokun anahtarları teslim edilecek, diğer iki blokta önümüzdeki yıl yaz ayının sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edilecek. Kentsel dönüşüm konutlarımızın tamamlanması için yoğun bir çaba sarf eden, burayı sık sık ziyaret ederek bizlerle sürekli görüşen ve taleplerimizin yerine getirilmesi konusunda elinden geleni yapan Başkanımıza ve Başkan Yardımcılarımıza gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ