Tarih: 28.10.2024 02:06

Gazzi İçin Ateşkes Müzakereleri Doha'da Başladı

Facebook Twitter Linked-in

GÖRÜŞMELER BUGÜN BAŞLIYOR

İsrail'in uzun süreli saldırılarının ardından Gazze'de yaşanan çatışmalar, tarihi bir dönemece girdi. Ateşkes müzakereleri için bugün Katar'ın başkenti Doha'da kritik bir toplantı yapılıyor. İstihbarat dünyasının önde gelen iki ismini buluşturacak bu toplantının ev sahipliğini Katar yapacak.

CIA VE MOSSAD YÖNETİCİLERİ DOHA'DA

Katarlı bir yetkili, Reuters'a verdiği demeçte, CIA ve MOSSAD direktörlerinin Katar Başbakanı ile görüşeceğini açıkladı. Bu tarihi görüşme, Gazze'de işgaller altında yaşayan siviller için umut ışığı olabilir.

YENİ ATEŞKES ANLAŞMASI MÜMKÜN MÜ?

Yetkililer, görüşmelerde Gazze Şeridi için bir aylık bir ateşkes anlaşması hedeflendiğini belirtiyor. Daha uzun vadeli bir barışın kapısını açabilecek bu kısa vadeli anlaşmanın detayları hala tartışma aşamasında.

REHİNELER VE TUTUKLULAR MASADA

Ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak, İsrail'in Filistinli tutukluları serbest bırakması karşılığında Hamas'ın bazı rehineleri serbest bırakması bekleniyor. Ancak hangi ve kaç rehine ile tutuklunun takas edileceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Bu durum, ateşkes müzakerelerindeki en hassas noktalarından birini oluşturuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —