Gazilere modern dernek binası

Gazilere modern dernek binası

Genel 29.01.2024 17:29:44 0
Gazilere modern dernek binası
Tarih: 29.01.2024 17:29 Güncelleme: 29.01.2024 17:29
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi, dernek binasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, önceki dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, kurum müdürleri ve gaziler katıldı.
Dernek binasının yenilenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ekibine teşekkür eden Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, şehit ve gazilik mertebesinin öneminden söz etti.
Vali Çiftçi, şöyle konuştu: “Şehitlik ve gazilik bizim için dini bir mertebedir. Cenab-ı Hakk Kur’an-ı Kerim’de Tevbe süresi 52. Ayeti’nde, ‘‘Sizler bizim için ancak iki iyilikten birini arzu edebilirsiniz.’’ diye buyuruyor. Milletimiz bunu ölürsem şehit, kalırsam gazi olarak kavramlaştırmış ve yıllardır bu anlayış devam etmiştir. Onun dışında bir başka ayeti kerimede, ‘‘Cenab-ı Hakk Allah yolunda savaşıp, öldüren ve öldürülen müminlerden canlarını, mallarını cennet karşılığında satın almıştır.’’ buyuruyor. Şahadet mertebesine erişenlere büyük bir müjde vadediyor. Hz. Ömer Efendimizin de şehitlikle ilgili güzel bir ifadesi var, ‘‘Şehit kendisini Allah’a adamış kimsedir.” dolayısıyla şehitlerimiz vatanı, memleketi, mukaddesatı, bayrağı savunmak için göğüslerini yıkıcı, bölücü, Fetöcü hainlerin mermilerine siper etmiş kahramanlar ve serdengeçti insanlardır. Dolayısıyla Cenab-ı Hakk, cümlesinin şehadetini kabul eylesin. Onlar kanlarıyla bu vatanı sulamak suretiyle bu toprakları bizlere emanet ettiler. Kendilerine minnet borçluyuz. Kahraman gazilerimiz canlarını ortaya koyarak görevlerini yaptılar, bundan sonra görev sırası bizdedir. İnşallah bizler de şehitlerimize, ailelerine layık olmaya çalışacağız. Büyükşehir Belediyemiz tarafından baştan aşağı yenilenen dernek binanızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Bizlerin üzerine düşen bir şey varsa, sizlerin hizmetine amade olduğumuzu huzurlarınızda ifade etmek isterim.
Şehitlerimize rahmet, gazilerimize hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum. Şu anda yurt içinde, yurt dışında operasyon yapan askerlerimizi güvenlik güçlerimizi Allah, mensur ve muzaffer eylesin.”
Protokol konuşmalarının ardından Vali Çiftçi katılımcılarla birlikte yenilenen dernek binasının kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: gazilere modern dernek binası
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ