Gazi Kars Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi basınla buluştu

Gazi Kars Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi basınla buluştu

Genel 16.08.2025 10:58:57 0
Gazi Kars Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi basınla buluştu
Tarih: 16.08.2025 10:58 Güncelleme: 16.08.2025 10:58
Gazi Kars Eğitim ve Kültür Vakfı Kars’ta görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi.
Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Gazi Kars Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Salduz, mütevelli heyeti Korkut Oran, Yusuf Aydınoğlu, Vedat Urak, Ömer Emre, Cemal Avcı, Erhan Diktaş, Muhsin Şaşmaz, Vedat Men, Yaser Şahintekin ve basın mensupları katıldı.
Gazi Kars Eğitim ve Kültür Vakfı’nın İstanbul’da 1 ay önce kurulduğunu belirten vakıf üyesi Korkut Oran, "Aralık 2024’te başvurumuzu yaptık. Temmuz 2025 itibariyle vakfımız onaylandı. 30 kişilik mütevelli heyetimiz var. Kars’a geldik, bazı temaslarda bulunduk. Sizlerin aracılığıyla İstanbul’da Gazi Kars Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurulduğunu ilan ediyoruz" dedi.
Gazi Kars Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Salduz, "Amacımız Türkiye’de ihtiyaç duyduğumuz birlik beraberlik, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı STK’lar vasıtasıyla güçlendirmek, İstanbul’da yaklaşık 800 bin Karslı yaşıyor. Bu büyük nüfusu bir çatı altında toplamak, Kars lobisini oluşturmak ve hemşehrilerimize sahip çıkmak için bu vakfı kurduk. 4-5 yıllık bir hazırlığın ardından Allah nasip etti, vakfımızı hayata geçirdik. Sloganımız ‘Kars’a Kars’ın yerlisi yeter.’ Kars kendi insanıyla güçlüdür. Ekonomik ve ticari potansiyeli yüksek bir şehir, üstelik ülkemizde 4 ülke ile sınırı olan tek ilimiz, Zengezur koridorunun açılması gibi gelişmeler Kars’ın stratejik önemini daha da artıracaktır. Bizim ölçütümüz liyakat ve sadakat, düğünümüzde, canazemizde, toyumuzda birlikteyiz. Amacımız Kars’ı nasıl daha iyi kalkındırırız. Ticaret ve işbirliğini nasıl artırırız, buna odaklanmaktır. Vakıf tüm kurucuları vakfetme gücüne ve yüreğine sahip insanlar, tek düşüncemiz hayırda yarışmak, İstanbul’da güçlendikçe o gücümüzü memleketimizle paylaşacağız" diye konuştu.
Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ