Gazetecinin Türk bayrağı hassasiyeti görenleri duygulandırdı

Gazetecinin Türk bayrağı hassasiyeti görenleri duygulandırdı

Genel 15.02.2023 09:16:48 0
Gazetecinin Türk bayrağı hassasiyeti görenleri duygulandırdı
Tarih: 15.02.2023 09:16 Güncelleme: 15.02.2023 09:16
Adıyaman’a arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için giden gazeteci Mahmut İbrahimoğlu, molozların arasında gördüğü Türk bayrağını yerden kaldırarak öpmesi, sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetli yıkıcı depremlerin hasar verdiği iller arasında yer alan Adıyaman’da birçok bina yerle bir olurken binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan ekipler tarafından ağır hasarlı binaların yıkımı yapılıyor. Şırnak’tan Adıyaman’ın Besni ilçesine yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için giden gazeteci Mahmut İbrahimoğlu, yürütülen çalışmalar sırasında molozların arasında tozlanmış halde olan Türk bayrağı gördü. İbrahimoğlu, molozların arasında özenle çıkardığı Türk bayrağının üzerindeki tozları temizleyerek öpmesi görenleri duygulandırdı. İbrahimoğlu’nun Türk bayrağı hassasiyeti çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedilirken, video kısa sürede sosyal medyada büyük beğeni topladı.
O anları İhlas Haber Ajansına (İHA) anlatan gazeteci Mahmut İbrahimoğlu, molozların arasından çıkardığı Türk bayrağının kendisi için büyük bir sembol olduğunu söyleyerek, Türk bayrağını onarmadan çerçeveleyip evinin bir köşesinde hep saklayacağını söyledi.

“Görevimi bırakıp bölgedeki insanlara yardıma gittim”
Adıyaman’da gönüllü olarak arama kurtarma faaliyeti yürüttüğünü ifade eden İbrahimoğlu, “Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremi duyduktan sonra Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinden gönüllü olarak oradaki vatandaşlarımıza yardımcı olmak için yola çıktık. Normalde ben de bir gazeteciyim fakat görevimi bırakıp bölgeye o insanlara yardıma gittim. Adıyaman Besni’ye vardığımızda molozların kaldırıldığını gördük ve orada arkadaşlarımızla birlikte nasıl bir yardım dağıtılacağıyla ve enkazlardaki depremzede vatandaşlara nasıl müdahale edileceğiyle alakalı bir istişarede bulunalım dedik. O esnada molozların arasında bayrağımızın olduğunu fark ettim. Molozların üzerine çıktığımda ise bayrağımızın o molozların arasında kaldığını görünce yerden kaldırdım” diye konuştu.

“İnşallah bayrağımız ilelebet yaşayacak”
Türk bayrağının ilelebet yaşayacağını söyleyen İbrahimoğlu, “O esnada videomu enkazlarda eşini, dostunu bekleyen Yusuf adında bir vatandaş çekmiş. Bu videoda sosyal medyada yayınlanmış. Yayınlandıktan sonra ben de gördüm ve kendisine ulaşarak videoyu bana da atmasını istedim. Orada kendimle gurur duydum. İnşallah bir daha ülkemizde bu acılar yaşanmaz. Bu bayrağı da olduğu gibi hiç yıkamadım ve hiç onarmadan bir çerçeve yapıp kendi odama asmayı düşünüyorum. Bu benim için büyük bir sembol. İnşallah bayrağımız ilelebet yaşayacak. Bayrağımız ilelebet göklerde dalgalanacak. Allah milletimize, ülkemize bir daha böyle bir acı vermesin” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ