Gayrimenkulde Devrim: Tapu Harçlarına Büyük İndirim Açıklaması!

Tapu harçlarında indirim yapılacak.

Ekonomi 23.09.2024 08:55:00 0
Gayrimenkulde Devrim: Tapu Harçlarına Büyük İndirim Açıklaması!
Tarih: 23.09.2024 08:57

AK Parti'nin gündeminde gayrimenkul satışlarında tapu harçlarının indirilmesi yönünde adımlar atılması yer alıyor. Bu adımlarla, kayıt dışı işlemlerle mücadele etmek ve piyasa bozucu davranışlara yönelik cezaları artırmak hedefleniyor. Yeni düzenlemeler için ekonomi yönetimi harekete geçmiş durumda.

TAPU HARCI İNDİRİMİ VE KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE

Halen mevcut olan düzenleme kapsamında, gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcı yüzde ikişer oranında olmak üzere toplamda yüzde dört oranında tapu harcı ödüyorlar. Tapu harçlarının belediye tarafından belirlenen beyan değeri üzerinden hesaplanması, gerçek değer ile beyan değeri arasındaki farklara dayalı kayıt dışılık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bu sorunlara bir çözüm olarak indirimlerin yanı sıra, gayrimenkul alım satım işlemlerinde gerçek değerin tespitini sağlayacak sistemlerin oluşturulması amaçlanıyor.

VERGİLENDİRMEDE YENİ DÜZENLEMELER

Etki analizlerinin tamamlanmasını takiben ne kadarlık bir indirim yapılacağı belli olacak. Gayrimenkulün gerçek piyasa değerine göre işlem yapılmasını sağlayacak yeni sistemler devreye sokulacak, ancak yeni vergilerin gündeme gelmeyeceği belirtiliyor. İstihdamla ilgili teşvikler ve muafiyetlerin gözden geçirilmesi, etkisiz olanların kaldırılması planlanıyor. Ayrıca borsa ve kripto varlıkların mevzuattaki yerini detaylandıracak düzenlemeler, önceki paketten çıkartılmış ancak mevcut ekonomi paketinde yer alabileceği sinyali veriliyor.

İSTİHDAM VE YENİ ÇALIŞMA MODELLERİNE DÜZENLEME

Uzaktan, kısmi ve geçici süreli iş modelleri ve platform tabanlı çalışma, orta vadeli planlar dahilinde ele alınmıştı. Bu yeni nesil çalışma modellerinin ekonomi paketine dâhil edilmesi düşünülüyor. Ayrıca belediyelerin prim borçları ve bu borçların vergi gelirlerinden kesintiye konu olması gibi meselelerin de yeni yasa teklifinde yer alacağı bekleniyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem