Galatasaray'dan Beşiktaş Derbisine Sert Tepki: "Cambaza Bak Tiyatrosu"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu, Beşiktaş derbisindeki hakem kararlarına ve rakip yönetimin sosyal medya paylaşımına sert tepki gösterdi.

Van Spor 30.03.2025 18:07:00 0
Galatasaray
Tarih: 30.03.2025 18:11 Güncelleme: 30.03.2025 18:07

Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Galatasaray'da moraller bozuk. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan İbrahim Hatipoğlu, hakem Yasin Kol ve VAR hakemi Pawel Pskit’in performansını eleştirerek sert ifadeler kullandı.

“EFENDİ BEŞİKTAŞ'A YAKIŞMADI!”

Hatipoğlu, sözlerine tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlarken, Beşiktaş'ı tebrik etti ancak ardından rakip yönetimin sosyal medya paylaşımına ağır eleştiriler yöneltti. "Efendi Beşiktaş’a yakışmadı" diyerek, yapılan paylaşımların misafirperverlikle bağdaşmadığını vurguladı ve özür beklediğini belirtti.

HAKEM VE VAR'A AÇIKÇA ELEŞTİRİ: “YETERSİZ VE BELKİ BİLİNÇLİ!”

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili, hakem Yasin Kol’un yönetimini ve VAR kararlarını sert bir şekilde eleştirdi. Dün Bodrumspor maçındaki tartışmalı hakem atamalarına gönderme yaparak, "cambaza bak tiyatrosu" izlediklerini ifade etti. Hatipoğlu, kırmızı kart pozisyonunun yanlış bir şekilde VAR müdahalesiyle iptal edildiğini ve Davinson Sanchez'e yapılan net penaltıdan kaçınıldığını vurguladı. Hem orta hakemin hem de VAR’ın son derece yetersiz olduğunu belirterek, bu hataların bilinçli mi yoksa beceriksizlik sonucu mu yapıldığını kamuoyuna bıraktı.

"VAR HAKEMİYLE NASIL KONUŞTULAR?" SORUSU

Hatipoğlu, orta hakemin İngilizce bilmemesi nedeniyle VAR hakemiyle nasıl bir iletişim kurduğuna dikkat çekerek, "o sarı kartın kırmızıya dönüştürülmesini" sorguladı. Ayrıca, penaltı pozisyonunun kısa sürede incelenmesine rağmen devam ettirilmesini de eleştirdi.

ŞAMPİYONLUK İNANCINI KORUYOR: “MAYISLAR BİZİM!”

Galatasaray'ın şampiyonluk için mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan Hatipoğlu, federasyonun ve rakibin girişimlerine rağmen engellenemeyeceklerini belirtti. Lig lideri olduklarını ve Mayıs ayında 25. şampiyonluğu elde edeceklerini iddia etti.

ADALET ÇAĞRISI VE HAKEM ATAMALARININ TAKİBİ

Hatipoğlu, hakem atamalarının ve VAR kayıtlarının takip edileceğini belirterek adalet istedi. Fenerbahçe ile oynanacak kupa maçında aynı çığlıkların yükseltilip yükseltilmeyeceğini merak ettiğini belirtti ve "Biz adalet istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

VAR KAYITLARI BEKLENİYOR

Hatipoğlu, VAR ve orta hakemin hangi dilde anlaştıklarını merak ettiklerini belirterek, derbinin VAR kayıtlarının açıklanmasını beklediklerini ifade etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ