Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında gözler, İstanbul'un devleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın karşılaştığı derbiye çevrildi.

Van Spor 4.10.2025 22:08:00 0
Galatasaray ve Beşiktaş
Tarih: 04.10.2025 22:19 Güncelleme: 04.10.2025 22:19

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında gözler, İstanbul'un devleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın karşılaştığı derbiye çevrildi. Rams Park'ta oynanan ve dakikalar boyunca 10 kişi mücadele eden Galatasaray, siyah-beyazlı ekibi 1-1'lik skorla geçmeyi başaramadı. Bu sonuçla, ligdeki 7 maçlık galibiyet serisini sürdürmeyi hedefleyen sarı-kırmızılıların "7'de 7" hedefi sona erdi. Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş ise son 3 maçta topladığı 7 puanla milli araya moralli girdi.

İlk Yarıda Beşiktaş Farkı: Abraham'tan Erken Gol

Maçın başlangıcında iki takım da dengeli bir oyun sergiledi. 10. dakikada Galatasaray'ın bulduğu korner pozisyonunda Emirhan Topçu'nun kafa vuruşu, Uğurcan Çakır'ın başarılı müdahalesiyle gol olmazken, sadece 2 dakika sonra Beşiktaş farkı yakaladı. 12. dakikada Orkun Kökçü'nün şutunda Uğurcan Çakır'dan dönen topu Tammy Abraham tamamlayarak siyah-beyazlı takımı 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının geri kalanında Galatasarak ataklarına ağırlık verdi. 18. dakikada Yunus Akgün'ün pasıyla topu bulan Mario Lemina'nın uzaktan şutu auta gitti. 26. dakikada ise Abdülkerim Bardakcı'nın kafasından gelen topu Davinson Sanchez gole çeviremedi. Siyah-beyazlı ekip, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Oyunun Dönüm Noktası: Sanchez'in Kırmızı Kartı

Maçın seyrini değiştiren an 34. dakikada yaşandı. Beşiktaş'ın hızlı hücumu sırasında savunmanın arkasına sarkan Rafa Silva, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Silva'ya arkadan müdahale eden Davinson Sanchez, hakem Yasin Kol'dan kırmızı kart gördü ve Galatasaray uzun süre 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Bu kartın ardından Beşiktaş, 37. dakikada Moussa Toure'nin kafa vuruşunda Uğurcan Çakır'ın çıkardığı topla skoru değiştiremedi.

10 Kişilik Galatasaray'dan Direniş: Gündoğan'dan Beraberlik Golü

İkinci yarıya 1-0 geride ve 10 kişi başlayan Galatasaray, skor tabelasını değiştirmek için hücum hatırını güçlendirdi. Bu çabaları 55. dakikada meyvesini verdi. İlkay Gündoğan, takımının azmini gösteren beraberlik golünü kaydetti ve maç 1-1 oldu. Geri kalan dakikalarda iki takım da kesin gol pozisyonu bulamazken, mücadele beraberlikle sonuçlandı.

Milli Araya Girerken Ligdeki Durum

Bu sonuçla Galatasaray'ın 7 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Sarı-kırmızılı ekip, 21 puanla liderlik koltuğundaki yerini korudu. Beşiktaş ise 13 puanla ligdeki konumunu güçlendirdi. Milli maçlar için verilen aradan sonra Galatasaray, 9. haftada İstanbul Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak. Beşiktaş ise Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Maçın İlk 11'leri:
Galatasaray: Uğurcan Çakır, Singo, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs, Torreira, Lemina, Yunus Akgün, İlkay Gündoğan, Barış Alper Yılmaz, Osimhen.
Beşiktaş: Mert Günok, Gökhan, Djalo, Emirhan Topçu, Jurasek, Ndidi, Orkun Kökçü, Rafa Silva, Cerny, El Bilal, Abraham.

Anahtar Kelimeler: Galatasaray Beşiktaş' Heyecan Derbi: ' -
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ