Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Rüzgarı: Lig ve Avrupa Kupalarında Zirve Yolunda İddialıyız!

Galatasaray rüzgarı: 5-0 galibiyet sonrası Avrupa hedefleri!

Spor 15.09.2024 00:06:00 0
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Rüzgarı: Lig ve Avrupa Kupalarında Zirve Yolunda İddialıyız!
Tarih: 15.09.2024 00:09

OKAN BURUK'TAN MAÇ DEĞERLENDİRMESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Rizespor'u 5-0 gibi net bir skorla geçtikten sonra yaptığı değerlendirmede takımın performansından memnun olduğunu belirtti. Süper Lig'de 5. haftanın mücadelesinde karşı karşıya gelen Galatasaray, sahasında oynadığı maçı etkili bir futbol ile 5-0 kazanarak üç puanın sahibi oldu.

RAKİBE FAZLA POZİSYON VERMEDİK

Teknik Direktör Okan Buruk açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu maçlara hazırlık milli takım sonrası zor oluyor. Çok fazla oyuncumuzla çalışamadık. Devamında sadece 2 gün birlikte çalıştık. Rakibimiz 5'li savunmayla bizi karşıladı. Bunu bir duran topla çözdük. Oyunun devamında rakibimizin çok açılmadığını gördük. Girdiğimiz pozisyonlar ve attığımız golle bizim için önemli. Ayrıca çok fazla pozisyon vermedik. Bu bizim için sevindirici.”

HEM LİG HEM AVRUPA HEDEFİMİZ

Buruk, sezonun devamına ilişkin ise şunları söyledi: “Böyle bir morale ihtiyacımız vardı. Transfer dönemi bittikten sonra oyuncuların kafası ve bizim kafamız daha çok rahatlıyor. 4'te 4 ile başlamak bizim için önemli. Hem ligi hem de Avrupa'yı kazanmak istiyoruz. Eksiklerimize rağmen iyi oynadık. Sallai, Icardi ve Ziyech yoktu. Sahada olan oyuncular yüzde 100'ünü verdi.”

GABRIEL SARA'DAN ÖVGÜLER

Takıma yeni katılan oyuncular ve performansları üzerine de konuşan Buruk, "Oyuncular yeni bir ülkeye geliyor. Sezon başı, bu hazırlık süreci önemli. İyi bir oyun ortaya çıkardı. Bunu ondan hep isteyeceğiz. Lucas ile birlikte çok iyi iş yaptılar. Savunmamızın performansı orta sahanın iyi olmasını da sağladı. Savunmamızın önemi yüksekti. Takımımız genel olarak iyi oynadı. Çok fazla abartmamak lazım. Çok fazla öldürmemek de lazım. 3 gün sonra bir maçımız daha var." şeklinde konuştu.

TARAFTARLARA ÖZEL TEŞEKKÜR

"Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Her zamanki gibi muhteşem bir atmosfer yarattılar. Burada takımın iyi olması onları da oyunun içine çekiyor. Takım ve taraftar birleşerek iyi bir gövde gösteri yaptı." dedi Buruk, taraftarların takıma olan katkısının altını çizdi.

ICARDI İÇİN ÖZEL AÇIKLAMA

Son olarak Icardi'nin durumuna değinen Buruk, "3 önemli forvetimiz var. Hepsi geldiğinde sistemsel olarak ne yapacağımıza bakacağız. Takımı sahiplenmeleri çok önemli. Osimhen, Batshuayi bunu yapıyor. Icardi zaten bir efsane oldu. Icardi'nin tedavisi kendi ülkesinde sürüyor. 2-3 gün içinde burada bizimle olacak. Şu anda gözüken 2 hafta daha süresinin olduğu." şeklinde bir güncelleme yaptı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem