Galatasaray, Macar Yıldız Sallai'yi Renklerine Bağladı!

Galatasaray, Macar yıldız Sallai'yi renklerine bağladı.

Spor 13.09.2024 22:30:00 0
Galatasaray, Macar Yıldız Sallai
Tarih: 13.09.2024 22:33 Güncelleme: 13.09.2024 23:45

ROLAND SALLAI RESMEN GALATASARAY'DA

Galatasaray, Freiburg takımında top koşturan Macar oyuncu Roland Sallai'yi 6 milyon euro karşılığında transfer ettiğini açıkladı. Oyuncunun İstanbul'a varışı ve Atatürk Havalimanı'nda sarı-kırmızılı taraftarlarca karşılanmaması dikkat çekici bir ayrıntı oldu.

TRANSFER DETAYLARI

Galatasaray'ın transfer arayışları devam ederken, Roma'dan beklenen oyuncu Nicola Zalewski'nin transferinin gerçekleşmeyişi sonrası rota ters bir manevra ile Almanya'ya yöneldi. Kanat için güçlendirme arayışına yazın başlarında giren Galatasaray'ın Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha gibi oyuncuların takımdan ayrılmasının ardından yeni hedefi Bundesliga'dan gelen bu Macar oyuncu oldu. 27 yaşındaki Sallai'nin Freiburg'dan Galatasaray'a transferi resmiyet kazandı.

ANLAŞMANIN ŞARTLARI

Galatasaray Kulübü tarafından yapılan resmi açıklamada, Roland Sallai ile Sport-Club Freiburg e.V. arasında transfer konusunda anlaşma sağlandığı ifade edildi. Anlaşma kapsamında, futbolcunun eski kulübüne 4 sezon boyunca dört eşit taksitte toplam 6.000.000 euro ödenecek. Oyuncu ile 2024-2025 sezonundan itibaren 4 yıllık sözleşme imzalanmış olup, her bir sezon için net 2.500.000 euro maaş ödenmesi kararlaştırılmıştır.

İSTANBUL'A VARIŞ VE KARŞILAMA

Roland Sallai, Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu ve Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kavukcu eşliğinde Almanya'dan havalanan özel bir uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne indi. Macar futbolcu terminalden ayrılarak kendisini bekleyen araç ile hareket etti. Ancak o sırada herhangi bir taraftar grubunun karşılaması yapılmadı.

SALLAI'NİN KARİYERİ VE PİYASA DEĞERİ

Freiburg forması giydiği 7 sezonda 163 maça çıkan Roland Sallai, 27 gol ve 23 asistlik kayda sahip. Geçen sezon takımıyla 37 maçta 8 gol atıp, 4 asist yapan Macar milli oyuncunun piyasa değeri 15 milyon euro olarak biliniyor. Sallai, kanat pozisyonlarının yanı sıra forvet arkası mevkii için de görev yapabiliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem