Galatasaray, Gaziantep FK'yı üç golle geçti - CANLI SKOR

Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Galatasaray sahasında Gaziantep FK'yı 3-1'lik skorla mağlup etti.

Spor 17.09.2024 19:56:00 0
Galatasaray, Gaziantep FK
Tarih: 17.09.2024 19:57 Güncelleme: 17.09.2024 22:14

Süper Lig’de 2024-2025 sezonun heyecanı sürüyor.

Ligin 3. hafta erteleme maçında Okan Buruk’un çalıştırdığı Galatasaray ile Selçuk İnan yönetimindeki Gaziantep FK, hakem Cihan Aydın’ın düdük çaldığı maçta Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

Ev sahibi Galatasaray, rakibi Gaziantep FK'yı 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

YENİ TRANSFERLER OYNAYAMADI

Galatasaray'da yeni transferlerden Victor Osimhen, Ismail Jakobs ve Roland Sallai statü gereği erteleme maçında görev yapamadı.

Gaziantep FK'de ise maçın ertelendiği tarihten sonra transfer edilen Badou N'Diaye, David Okereke, Christopher Lungoyi ve Halil Dervişoğlu statü gereği mücadelede forma giyemedi.

GOL PERDESİNİ BARIŞ ALPER AÇTI

Maçta gol perdesini erken açan Galatasaray 11. dakikada Mertens'in pası, Barış Alper Yılmaz'ın vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Barış Alper böylece ligde üst üste dördüncü maçta da gol sevinci yaşadı ve kendi rekorunu geliştirdi.

YUNUS, FARKI 2'YE ÇIKARDI

26. dakikada Yunus Akgün bu sezon ilk golünü kaydederken Galatasaray'ı da 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Golün asisti sarı-kırmızılılarda ilk kez ligde 11'de başlayan Michy Batshuayi'den geldi.

BATSHUAYI, GALATASARAY'IN 3. GOLÜNÜ ATTI

İlk yarısı 2-0 biten mücadelede Batshuayi ikinci yarıda sahneye çıktı ve Barış Alper'in asistinde 76. dakikada topu filelere yollayarak farkı üçe çıkardı.

FURKAN, ORTA SAHADAN GOLÜ BULDU

81. dakikada Fernando Muslera'nın öne çıktığını gören Furkan Soyalp orta sahadan attığı şık golle maçın sonucunu belirledi ve Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrıldı.

GALATASARAY, 5'TE 5 YAPARAK LİDER OLDU

Bu sonucun ardından Galatasaray ligde 5'te 5 yaparak 15 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Üst üste üçüncü kez mağlup olan Gaziantep FK ise 3 puanda kaldı.

CUMARTESİ GÜNÜ DEV DERBİ VAR

Galatasaray Cumartesi günü derbide Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Gaziantep FK ise hafta sonu Trabzonspor'u ağırlayacak.

CANLI ANLATIM

Maç sonucu: Galatasaray 3-1 Gaziantep FK

81' Torreira'nın top kaybında kontrolü sağlayan Furkan Soyalp, Muslera'nın kalesini terk ettiğini gördü ve orta sahadan attığı muhteşem şutla ağları sarsmayı başardı.

81’ Gol… Galatasaray 3-1 Gaziantep FK (Furkan)

76' Hızlı gelişen Galatasaray atağında Kerem Demirbay, ceza sahasına koşu yapan Barış Alper'e pasını aktardı. Milli futbolcunun içeri çevirdiği topu boş kaleye gönderen Batshuayi, farkı 3'e çıkaran isim oldu.

76’ Gol… Galatasaray 3-0 Gaziantep FK (Batshuayi)

58' Berkan'ın açtığı ortada seken topa hareketlenen Kaan Ayhan'ın vuruşunda top Ertuğrul'dan kornere çıktı. Galatasaraylı futbolcular penaltı itirazlarında bulunsa da oyun devam etti.

50' Savunmadan hücuma çıkan Abdülkerim Bardakcı'nın uzak mesafeden attığı şutta top üstten auta çıktı.

46' İkinci yarı başladı.

İlk yarı sonucu: Galatasaray 2-0 Gaziantep FK

26' Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Mertens'in sağ kanattan çevirdiği topa koşu yapan Batshuayi, şık bir dokunuşla Yunus Akgün'e bıraktı. Yunus, yakın mesafeden sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

26’ Gol… Galatasaray 2-0 Gaziantep FK (Yunus)

19' Kaan Ayhan'ın sağ kanattan çevirdiği topu kontrol eden Yunus'un yakın mesafeden vuruşunda top savunmadan sekti ve kornere gitti. Mertens'in kullandığı köşe vuruşunda Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşunda top auta çıktı.

11' Mertens'in pasında topla buluşan Barış Alper, vücudunu kullanarak rakibini geçiyor ve gönderdiği şutla Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü buluyor.

11’ Gol… Galatasaray 1-0 Gaziantep FK (Barış Alper)

3' Gaziantep FK kalecisi Sokratis Dioudis, Galatasaray'ın ilk dakikalardaki tehlikeli ataklarında gole izin vermedi.

1' Maç başladı.

SÜPER LİG HEYECANI ALİ SAMİ YEN'DE

Galatasaray, Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında kendi sahasında Gaziantep FK'yı ağırlıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde taraftarlarının önüne çıkan sarı-kırmızılılar, bu kritik mücadeleyi kazanarak liderin bir adım gerisinde kalmayı hedefliyor. Maç, akşam saat 20.00 itibarıyla start alacak.

HAKEM DETAYLARI VE CANLI YAYIN

Karşılaşmanın düdüğü, hakem Cihan Aydın tarafından çalınacak. Maçın VAR koltuğunda ise Çağdaş Altay görev alacak. Futbolseverler maçın heyecanını beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yaşayabilecek.

PUAN TABLOSU VE TAKIM DURUMLARI

Galatasaray, bu maça kadar ligdeki dört karşılaşmasından dört galibiyetle ayrılarak kusursuz bir performans sergiledi. Topladığı 12 puanla lider Fenerbahçe'nin hemen arkasında, ikinci sırada bulunan sarı-kırmızılılar, bu maçla puanını 15'e çıkararak liderlik koltuğuna göz koymaktadır. Gaziantep FK ise oynadığı üç maç sonunda elde ettiği 3 puanla 14. sırada yer almakta ve bir sıçrama yapmayı arzulamaktadır.

İLK 11'LER AÇIKLANDI

Karşılaşmaya Galatasaray; kalede Muslera, defansta Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, orta sahada Berkan, Torreira, Sara, forvette ise Barış Alper Yılmaz, Mertens, Yunus ve Batshuayi on biriyle başlayacak. Gaziantep FK'nın başlangıç kadrosunda ise; kalede Dioudis, defans hattında Ömürcan, Ertuğrul, Viana, Saborit, orta sahada Emre Taşdemir, Sorescu, Kozlowski, hücumda Maxim, Mirza ve forvette Kodro yer alacak. Her iki takım da galibiyet için sahadaki yerlerini almaya hazır görünüyor.


Anahtar Kelimeler: Galatasaray Gaziantep ' golle geçti CANLI
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem