Gabar'da üretim 43 bin varile ulaştı: Suudi Arabistan'ın petrolüyle aynı kalitede

Gabar petrol sahasında günlük üretim 43 bin varile ulaştı. Vali Cevdet Atay, "Yıl sonu hedefimiz günlük 100 bin varil" dedi. Petrolün kalitesinin ise Suudi petrolüne denk olduğu belirtildi.

Ekonomi 9.06.2024 13:08:00 0
Gabar
Tarih: 09.06.2024 13:10 Güncelleme: 09.06.2024 13:12

Türkiye Yüzyılı kapsamında yurdun dört bir yanında yer altı zenginlikleri çıkarılmaya ve ülke ekonomisine yeni gelirler sağlanmaya devam ediliyor.

Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli petrol rezervlerine sahip olan Gabar Dağları'ndaki üretim hızla artıyor. Bir yıl önce günde yaklaşık 18 bin varil petrol üretilen bu sahada, şimdi günlük üretim 43 bin varile ulaştı.

Hedef günde 100 bin varil

Gabar Dağı'nda Şehit Esma Çevik Petrol Üretim sahasında açıklamalarda bulunan Şırnak Valisi Cevdet Atay, 39 kuyuda günlük 43 bin varil petrol üretimi olduğunu belirterek şunları söyledi:

Ülkenin sanayisine yön veren insanlar, ülkenin çok kıymetli olan bu petrol alanını, kaynağını yerinde gördüler. Bu gün Şırnak tam bir enerji memleketidir, enerjinin başkentidir. Güneşi, kömürü ve petrolü var. Sene sonu 100 bin varil hedefliyoruz. Memleketin geleceğinin burası olduğu da görülüyor. Enerji yatırımları anlamında Cudi Dağı ile ilgili rüzgar enerjisi için de çalışmalarımız devam ediyor. Değerli iş insanlarımızın da Şırnak'a yatırım yaparak, Şırnak'ın geleceğine, buradaki insanların yarınlarına katkı sağlayacaklarını umut ediyorum

Suudi Arabistan petrolüne denk

Alanda çalışan mühendislerin verdiği bilgiye göre, Suudi Arabistan petrolüne denk nitelikte bir petrol çıkarılıyor. Rezervin debisi de çok yüksek. Bu da yüksek miktarlarda petrolün daha hızlı şekilde yüzeye çıkarılmasına imkan tanıyor. Diğer bölgelerde 1300 kuyudan günde 40 bin varil üretim yapılırken Gabar'da 39 kuyunun üretimi bu miktarı aşmış durumda.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem