Futbol Federasyonu bütün liglerdeki maçları süresiz erteledi

Futbol Federasyonu hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı üzerine tüm liglerdeki maçları süresiz erteleme kararı aldı.

Spor 12.12.2023 01:44:00 0
Futbol Federasyonu bütün liglerdeki maçları süresiz erteledi
Tarih: 12.12.2023 01:45 Güncelleme: 12.12.2023 02:15

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasının ardından olağanüstü toplanan Futbol Feterasyo tüm liglerde maçları süresiz erteleme kararı aldı. 

Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Rizespor maçından sonra Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Meler'in yediği yumruk sonrası gözü şişti ve hastaneye kaldırıldı. Yumruğu atan Faruk Koca'nın da olay sonrası tansiyonu yükselince ilk müdahale için hastaneye sevk edildi.

Yaşanan olay üzerine Futbol Federasyonu'nun yaptığı Olağanüstü toplantıdan tüm liglerdeki maçların süresiz ertelenme kararı çıktı. 

Olağanüstü toplantı sonrası basının karşısına çıkan Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  

"Tüm maçları süresiz olarak erteledik. Artık yeter! Yeter diyoruz! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde... Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık!"

“İNSANLIK DIŞI SALDIRI”

Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğradı. Bu saldırıyı kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz."

 

 

“HEDEF GÖSTERENLER SORUMLUDUR”

"Bu alçak saldırıyı sadece Halil Umut Meler'e yapılmadı! Türk futbolun tüm paydaşlarına yapıldı. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Başkanlar, teknik direktörler, futbolcular, hakem yorumcularının hakemleri hedef gösteren, kamuoyunun önüne atanlar, bu alçak saldırının sorumlularındandır.

Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Kaynak: Van Postası Gazetesi / Enson Haber


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem