FÜ’de “işaret dili eğitimi” programı düzenlendi

FÜ’de “işaret dili eğitimi” programı düzenlendi

Eğitim 3.12.2024 16:14:10 0
FÜ’de “işaret dili eğitimi” programı düzenlendi
Tarih: 03.12.2024 16:14 Güncelleme: 03.12.2024 16:14
Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü (FÜSEM) ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla “işaret dili eğitimi” programı düzenledi.
Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Kırkıl, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, FÜSEM Müdürü Doç. Dr. İlyas Somunkıran, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Burada konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Prof. Dr. Yılmaz, ‘’Üniversite olarak toplumsal duyarlılık projelerine büyük önem veriyoruz. Özellikle engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak, onların topluma daha aktif bir şekilde katılmasını sağlayacak çalışmalara öncelik tanıyoruz. Kampüsümüzde fiziksel erişilebilirlik konusundaki çalışmaların yanı sıra, eğitim ve farkındalık programları da düzenleyerek bu konuda sürdürülebilir bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. Engelli bireylerimizin yalnızca fiziksel değil, sosyal ve kültürel alanlarda da eşit fırsatlara sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda, işaret dili eğitimi gibi programlarla yalnızca engelli bireylere değil, toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Üniversite olarak, ‘herkes için erişilebilir bir dünya’ vizyonunu desteklemek adına çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Bu vesileyle, programa emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum’’ dedi.
FÜSEM Müdürü Doç. Dr. İlyas Somunkıran, Sürekli Eğitim Merkezinin pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attığını vurguladı. Toplumun her kesimine yönelik kısa süreli ulusal ve uluslararası eğitimler düzenlediklerini belirten Somunkıran, bu tür çalışmalarla farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Kırkıl konuşmasında, fakültede öğrencilere dört yıl boyunca teorik eğitim verdiklerini, ancak asıl önemli olanın hastalarla iletişim kurmak olduğunu söyledi. Bu tür eğitimlerin, öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmesi açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, programa katkı sunanlara Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ