Fransız Topraklarında PKK Yandaşlarından Skandal Gösteri: Terör Propagandasına Avrupa'da Izin Verildi!

Fransa'da PKK terör örgütü yandaşlarından provokatif festival.

Dünya 16.09.2024 11:55:00 0
Fransız Topraklarında PKK Yandaşlarından Skandal Gösteri: Terör Propagandasına Avrupa
Tarih: 16.09.2024 12:00

Marsilya kentinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından düzenlenen bir etkinlik, Fransız toplumunun dikkatini çekti. Fransa'da yaşayan bu grupların sözde festival olarak adlandırılan etkinliklerinde terör propagandası yapması ve kınanan bir görüntü ortaya koyması tepki çekti. 

TERÖR PAÇAVRALARIYLA DOLU GÖSTERİ

Etkinlikte, terör örgütü PKK'nın sembolleri ve etkisiz hale getirilen teröristlerin fotoğrafları sergilendi. Fransa'nın Marsilya kentindeki bu gösteri, terör örgütünün propaganda aracı olarak kullanılırken, bölgede yaşayanlar için endişe kaynağı oldu. 

SKANDAL KONSER VE PROVOKATİF SLOGANLAR

Yapılan skandal konsere katılan yandaşlar, terör örgütünün paçavralarını taşıdı ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması yönünde sloganlar attı. Bu gösterinin bazı kanallarda canlı olarak yayınlaması ve Türkiye aleyhindeki sloganlar dikkatlerden kaçmadı. 

FRANSA DIŞİŞLERİ'NDEN YETKİLİ CEVABI BEKLENİYOR

Fransa Dışişleri Bakanlığı, bu gösterinin neden izin verildiğine dair sorulara henüz bir yanıt vermedi. Türkiye, Fransa'nın bu tarz etkinliklere göz yummasını ve terör örgütüyle bağlantılı kişilerle yapılan görüşmeleri sürekli kınamaktadır. 

LAFARGE'IN PKK'YA DESTEK SAĞLAMASI

Fransız çimento şirketi Lafarge'ın, yıllarca PKK'ya finansal destek verdiği de bilgiler arasında yer alıyor. Şirketin yalnızca YPG/PKK ile sınırlı kalmayıp DEAŞ'a da rüşvet ödediği geçmişte ortaya çıkmıştı. Örgüte koruma parası adı altında düzenli ödemeler yaptığı belirtiliyor. 

MİT'İN STRATEJİK OPERASYONU

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), PKK/YPG'lilerin kullandığı Suriye'nin Halep ilindeki Lafarge'a ait bir tesisi hedef alarak operasyon yaptığı belirtiliyor. Bu operasyon, terör örgütüne verilen desteğin ciddi sonuçlar doğurabileceğini göstermesi bakımından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem