Fransız ekibin liderinden dikkat çeken sözler: Hiçbir ülke böyle bir felakete hazır olamaz

Türkiye'deki deprem çalışmalarına katılan Fransız ekibin lideri Eric Zipper, "Hiçbir ülke böyle bir felakete hazır olamaz" dedi.

Genel 1.03.2023 22:02:00 0
Fransız ekibin liderinden dikkat çeken sözler: Hiçbir ülke böyle bir felakete hazır olamaz
Tarih: 01.03.2023 22:06

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremin 11 ilimizde büyük yıkıma yol açması sonrası Türkiye uluslararası yardım çağrısında bulundu. Enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmak için birçok ülkeden Türkiye'ye arama kurtarma ekipleri gönderildi.

Enkaz altındakileri kurtarmak için Türkiye'ye Fransa'dan da bir ekip geldi. Malatya'daki arama kurtarma çalışmalarında yer alan Fransız ekibin lideri Eric Zipper, Türkiye'deki bu depremi felaket olarak tanımlayarak "Hiçbir ülke böyle bir felakete hazır olamaz" dedi.

"Fransa'nın altyapısı da yetmezdi"
Arama kurtarma çalışmalarına Malatya'daki AFAD ekibiyle birlikte yaptıklarını söyleyen Zipper, "Ben Malatya'daki AFAD ekibiyle çalıştım. İhtiyacımız olduğunda bize yardımcı oldular. Kahramanmaraş'a döndüğümde AFAD merkez binasında bilgilerim dahilinde ifade verirken de AFAD ekibi oradaydı. Farkında olmamız gerekir ki aynı deprem Fransa'da yaşansaydı, Fransız itfaiyeciler ve Fransa'nın alt yapısı da yoğunluk içerisinde olurdu. Hiçbir ülke böyle bir felakete hazır olamaz. Benim olduğum bölgede Türkiye Cumhuriyeti, AFAD, Türk dernekleri, Türk STK'ları orada olup etkili olmak için ellerinden geleni yaptılar" dedi. Kaynak: Yeni Akit


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem