FKA’dan Elazığ’da 3 projeye destek

FKA’dan Elazığ’da 3 projeye destek

Ekonomi 3.07.2025 16:42:03 0
FKA’dan Elazığ’da 3 projeye destek
Tarih: 03.07.2025 16:42 Güncelleme: 03.07.2025 16:42
Elazığ’da 2025 yılı içerisinde desteklenmeye hak kazanan 3 proje, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından imzalandı.
Elazığ’da Fırat Kalkınma Ajansının uyguladığı 2025 yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı 2. dönemi kapsamında Elazığ’da desteklenmeye hak kazanan üç projenin imza töreni gerçekleştirildi. Elazığ Valiliğinde gerçekleştirilen imza programında ilk proje Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ‘Afet ve acil durumlarda görevli psiko-sosyal destek personeli eğitimi. Bu proje ile afet sonrası mağdurlara ve sahada görevli personele yönelik uygulamalı bir eğitim programı düzenlenecek. Eğitimlerde afet psikolojisi, travma sonrası destek, ikincil travmadan korunma, öz bakım ve iyileştirici grup çalışmaları gibi önemli konular ele alınacak. İkinci proje, Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü proje kapsamında ilin turizm potansiyelini sürdürülebilir ve paydaş odaklı bir şekilde geliştirmeye yönelik 6 aylık danışmanlık süreci sonunda, "Elazığ Turizm Master Planı" hazırlanacak. Bu süreçte kamu, özel sektör ve STK iş birliğiyle çalıştay düzenlenecek ve tüm ilçelerde saha ziyaretleri gerçekleştirilecek. Son projede ise Elazığ Su Ürünleri "Yapay zeka araçları desteğiyle AB ve TÜBİTAK, bu projede ise yapay zeka destekli uygulamalarla, AB ve TÜBİTAK destekli proje hazırlama eğitimleri verilecek. Eğitimler sonucunda enstitünün dijital araçlar eşliğinde yapay zeka araçlarını kullanarak proje yazma becerilerinin güçlendirilmesi hedeflenecek.
Atılan imzaların ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Projelerin Elazığ’ımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne, Fırat Kalkınma Ajansına ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ