Fırıncıların sıcakta zorlu mesaisi

Fırıncıların sıcakta zorlu mesaisi

Genel 26.07.2023 10:16:45 0
Fırıncıların sıcakta zorlu mesaisi
Tarih: 26.07.2023 10:16 Güncelleme: 26.07.2023 10:16
Tunceli’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fırıncılar zor şartlarda çalışıyor.
Aşırı sıcaklar Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde de etkili olurken, sıcaklardan en çok etkilenenlerin başında fırıncılar geliyor. Fırınlarda sıcaklık neredeyse beş katına çıkıyor. Fırıncılar zaman zaman ya kıyafetlerini ıslatıyor ya da elini, yüzünü soğuk su ile yıkayarak serinlemeye çalışıyor.
Sıcağa karşı direnerek ekmek üretmeye devam ettiklerini aktaran taş ocaklı fırın ustası Hasan Saran, "İşimiz mevsimin şartlarına göre çok zor. Mevsim itibarıyla dışarısı çok sıcak, fırın ise iki katı kadar daha sıcak. Mesleğimiz bu ve mecburuz. Burada bir hizmet veriyoruz. Müşterilerimizi elimizden geldiği kadar memnun etmeye, ekmeksiz bırakmamaya çalışıyoruz. Tüm mevsimsel zorluklara rağmen elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sıcaktan bir nebze de olsa korunmak için üzerimizi zaman zaman ıslatıyoruz, elimizi yüzümüzü soğuk suyla yıkıyoruz. Serinlemeye çalışıyoruz. Hamura ya da ekmeğe zarar verir diye mecburen fırında herhangi bir serinletme aracı kullanmıyoruz. Mecbur doğal olarak sıcağa karşı direniyoruz” dedi.
Fırın işletmecisi Dursun Özdeş, "Havalar mevsim itibarıyla çok sıcak. Bu sıcak havalara rağmen çalışmayı sürdürüyoruz. İşimizin başındayız. Ocağa yakın çalışan ustalarımız sıcaktan daha çok etkileniyor. Gördüğünüz üzere ustalarımızın vücudundaki ter kıyafetten dışarı sızmış. Biz buna mecburuz. Vatandaşa hizmet için buradayız. Bazen çok bunaldığımız, sıcaktan çok daraldığımız oluyor ama yapacağımız bir şey yok. Zaman zaman kıyafet değiştirip işimize zor şartlara rağmen devam ediyoruz" diye konuştu.
Sıcaklar karşısında çaresiz kaldıklarını ifade eden fırın işletmecisi Sakine Polat da, "Ben Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde fırın işletiyorum. Dışarısı çok sıcak ama fırın daha bir sıcak. Serinleme durumumuz da yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" şeklinde konuştu.
Taş ocaklı fırın ustası Uğur Ayaz ise, "Yaz mevsiminin en zor mesleği fırıncılık. Gördüğünüz gibi havalar çok sıcak. Kıyafetimden de ne kadar zorluk çektiğim anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ