Fırıncıların sıcakta ekmek mücadelesi: Dışarısı 40, içerisi 100 derece

Fırıncıların sıcakta ekmek mücadelesi: Dışarısı 40, içerisi 100 derece

Genel 24.07.2022 11:56:09 0
Fırıncıların sıcakta ekmek mücadelesi: Dışarısı 40, içerisi 100 derece
Tarih: 24.07.2022 11:56 Güncelleme: 24.07.2022 11:56
Hava sıcaklığının gün içerisinde 40 dereceyi bulduğu Elazığ’da fırıncılar, ekmek mücadelesini sürdürüyor. Ocak başının yaklaşık 100 dereceyi bulduğunu dile getiren fırıncılar, yaz aylarında mutlaka kilo verdiklerini ifade etti.
Kentte yaz mevsiminde etkili olan bunaltıcı sıcaklar günlük yaşamı giderek zorlaştırıyor. Hava sıcaklığı gün içerisinde 40 dereceyi buluyor. Hayatı olumsuz etkileyen sıcaklığa en çok maruz kalanlar ekmek fırınlarında ocak başında çalışan ustalar oluyor. İnsanlar gölgede durmakta bile zorlanırken fırında ocak başında çalışan ustalar, hem fırının sıcaklığı hem de aşırı yaz sıcaklarıyla mücadele ediyor. Yaklaşık 100 dereceyi bulan sıcakta çalışan ustalar, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için üretimlerine aralıksız devam ediyor. Ekmek parasının zor olduğunu aktaran fırıncılar, yazın bol bol su içtiklerini ve zayıfladıklarını söyledi.
Yaz aylarında fırında çalışmanın çok zor olduğunu aktaran fırıncı Mustafa Ayta, “Dışarının sıcaklığı 40 derece olunca fırının sıcaklığı 100 dereceye yakın oluyor. Fırına yakın olan usta ve fırının arkası daha sıcak oluyor. Fırının arka kısmında hava sirkülasyonu olmadığı için çok sıcak oluyor. Bizim işimiz yazın çok zor. Aşırı tuz atarız, fazla su tüketiriz bunun yanında kilo veririz. Yaz aylarında fırıncılar mutlaka kilo verir, çünkü sıcaktan erirler. Fırıncılar için ekmek parası bu kadar zor. İşimiz görüldüğü gibi değil” dedi.
İşlerinin zor olduğunu ifade eden fırıncı Ahmet Kızılelma, “Her mevsimin ayrı bir güzelliği olduğu gibi yaz aylarının da bir zorluğu var. Tabi zorluk oldukça bir güzelliği de var. Sıcaklıklarla mücadele ediyoruz. Yaz aylarında çalışmak biz fırıncılar için zor oluyor ama elimizden geldiğince dayanmaya çalışıyoruz. Sıcaklıklarla mücadele etmek hem fırıncılar hem de inşaat sektöründe olanlar için zor. Ocağın önündeki ustamız için çalışmak daha da zor bir durum. Sıcak insanı bunaltıyor, yoruyor ama ne yapalım ekmek parası için çalışıyoruz. Dışarıdaki sıcaklığın ve fırının sıcaklığın birleşmesiyle burası hamam gibi oluyor. Durduğun yerde terliyorsun” diye konuştu.
Fırıncı Mehmet Durmuş ise, "İşimiz ağır bir meslek, ama ne yapalım şartlar böyle. Biz de ekmek parası için çalışıyoruz. Burada hava sıcaklığı 80 dereceyi buluyor" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ