Fırat Üniversitesinin üç projesine Avrupa Birliğinden destek

Fırat Üniversitesinin üç projesine Avrupa Birliğinden destek

Eğitim 1.08.2024 18:42:17 0
Fırat Üniversitesinin üç projesine Avrupa Birliğinden destek
Tarih: 01.08.2024 18:42 Güncelleme: 01.08.2024 18:42
Fırat Üniversitesinin (FÜ) uluslararası görünürlüğünü artıracak önemli bir başarıya daha imza atıldı. FÜ Dış İlişkiler Biriminin yoğun çalışmaları sonucunda hazırlanan üç farklı ‘Jean Monnet Module’ projesi, Brüksel’de bulunan merkezi ajans tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Işıl Şahin Gülter, Öğr. Gör. Dr. Ceyda Akıllı ve Arş. Gör. Dr. Ahmet Melih Aşan tarafından Erasmus+Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeleri kapsamında hazırlanan üç farklı ‘Jean Monnet Module’ projesi Brüksel’de bulunan merkezi ajans tarafından desteklenme başarısını yakaladı. Bu projeler çerçevesinde Fırat Üniversitesinde ’Avrupa Birliği Çevre Politikaları’, ’Avrupa Eğitim Alanı’ ve ’Avrupa Birliği Politikaları ve Öncelikleri’ alanlarında Jean Monnet Module dersleri açılacak. Avrupa Birliği eğitim standartları çerçevesinde yürütülecek olan Jean Monnet Module projeleri, Fırat Üniversitesinin uluslararası görünürlüğünü ve itibarını da artıracak.
Hayata geçecek olan Jean Monnet Modülleri dahilinde Fırat Üniversitesi öğrencilerine Avrupa Birliğinin yapı ve politikaları, öncelikleri ve kültürel yaklaşımları yakından tanıma fırsatı sunulacak. Aynı zamanda proje koordinatörleri tarafından geliştirilmiş olan yenilikçi ve araştırma tabanlı modüller aracılığıyla Avrupa Birliğinin eğitim, politika ve çevre konularındaki yaklaşımlarını derinlemesine inceleme fırsatı sunulacak.

Kabul edilen Jean Monnet Module projeleri
FÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Işıl Şahin Gülter tarafından hazırlanan ‘ECO-TRANS-ACT Modülü’, Avrupa’nın eko-değerlerini, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı, AB Biyoçeşitlilik Stratejisi ve Sıfır Kirlilik Eylem Planı’nı hayata geçirme çabalarını, sosyal ve beşeri bilimlerin etkili bir değişim aracı olan tiyatro ve performans sanatlarıyla birleştirerek yenilikçi bir ders içeriği sunacak. Yükseköğretimde Jean Monnet Eylemleri hedefleriyle çerçevelenen bu modül, öncelikle uluslararası akademisyenlerin katılımıyla zenginleştirilecek olup, ECO-TRANS-ACT Modülü aracılığıyla AB çevre hedefleri ve yükseköğretim öğrencileri arasında bir diyalog geliştirmeyi amaçlıyor. ECO-TRANS-ACT, akademik yenilikçilik, AB eğitim ideallerine uyum ve bu ideallerin Fırat Üniversitesindeki lisans öğrencilerine ulaştırılması kurallarına göre tasarlanmış seçmeli bir ders olarak üç yıl boyunca öğrencilere sunulacak.
FÜ Dış İlişkiler Birimi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Ceyda Akıllı tarafından hazırlanan ‘EEA- 2025 isimli Jean Monnet Modülü’ ise Avrupa Eğitim Alanı 2025 hedeflerini, Avrupa Birliği eğitim politikalarını ve kalite standartlarını yakından tanıtmayı hedefliyor. Modül çerçevesinde Avrupa Eğitim Alanı’nı oluşturan ’eğitim/öğretimde kalite, kapsayıcılık, cinsiyet eşitliği, yeşil/dijital geçişler ve jeopolitik öncelikler’ boyutlarında hazırlanan çağdaş bir eğitim programı sunulacak. Bu kapsamda açılacak olan Jean Monnet Modülü, öğrencilerin Avrupa Birliğinin eğitim politikaları ve uygulamalarını derinlemesine incelemelerine imkan tanıyacak. Modül kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulunan üniversitelerde ve eğitim bakanlıklarında görev yapan uzmanlar davetli konuşmacı olarak katılım sağlayacak. EEA-2025 Modülü, 3 yıl boyunca geleceği inşa edecek öğretmen adaylarının uluslararası bir perspektif kazanmasına imkan tanıyacak.
Son olarak FÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Ahmet Melih Aşan tarafından hazırlanan ‘EU-POP Modülü’ de uluslararası ilişkiler, ekonomi, işletme ve hukuk alanlarında uzman akademisyenler tarafından planlanan dersleri ve yeni nesil öğrenme tekniklerinin uygulanmasını içeriyor. Modülün temel amacının lisans öğrencilerine Avrupa Birliğinin tarihi, kurumları, ekonomik yapısı, karar alma süreçleri ve politika öncelikleri hakkında temel bilgiler vermek olduğu kaydedildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ