Filistinliler dünyayı etkiledi! Ayetleri gözyaşları içinde okudu

İslami şuurla Gazze’de Siyonist İsrail’in vahşi saldırılarına direnen Filistinliler, dünyaya örnek oldu.

Genel 24.11.2023 00:00:00 0
Filistinliler dünyayı etkiledi! Ayetleri gözyaşları içinde okudu
Tarih: 24.11.2023 00:05 Güncelleme: 24.11.2023 00:11

İslami şuurla Gazze’de Siyonist İsrail’in vahşi saldırılarına direnen Filistinliler, dünyaya örnek oldu. Saldırıları ve şehitleri metanetle karşılayan Filistinlilerin inancını merak eden dünya halkları, Kur’an okumaya başladı. Filistinlilerden etkilenerek İslam’ı öğrenmeye çalışan gençlerden bazıları Müslüman olurken bazıları ise hayranlıklarını gözler önüne sermeye devam ediyor.

ABD’Lİ GENÇ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Sosyal medyadan bir video paylaşan Alison isimli Amerikalı bir genç, İsrail’in Filistin’deki katliamlarından sonra İslam’ı araştırmaya başladı. Alison, Bakara Suresi'nin 81 ve 82. ayetlerini gözyaşları içinde okudu. Alison, “Bana İslam’ı yanlış anlattılar” dedi.

“BENİ DERİNDEN SARSTI”

BAE’de yaşayan sosyal medya ünlüsü Twinkle Stanly, Gazzelilerin inancının ve metanetinin kendisini derinden sarstığını söyledi. TikTok hesabından bir video yayınlayan genç kadın, İsrail’in Filistin’deki katliamlarını yakından takip ettiğini belirterek, hissettiklerini şu sözlerle ifade etti: “Sadece Filistinlilerin değil, Müslüman halkın sahip olduğu inanç beni derinden sarstı. Bu insanlar ailelerinin gözlerinin önünde öldürülmesine tanık oluyor. Bu kadar güçlü kalabilmek için ne kadar inançlı olmak gerektiğini anlayamıyorum bile. Ancak Filistin'de yaşananlar gözlerimi İslam'ın güzelliğine ve inancın güzelliğine açtı. Kendilerini cennete götürecek bir hayat yaşamak için tek bir şey isteyen bir topluluk gerçekten aklımı başımdan alıyor.”


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem