Fideleri bahçesine ekenler kendi yetiştirip kendi yiyor

Fideleri bahçesine ekenler kendi yetiştirip kendi yiyor

Genel 28.05.2025 08:59:38 0
Fideleri bahçesine ekenler kendi yetiştirip kendi yiyor
Tarih: 28.05.2025 08:59
Erzincan’ın Tercan ilçesinde sebze fidesi telaşı başladı. Tercan ilçesinde, bahçesinde yerli üretim sebze ve meyve yetiştirmek isteyen vatandaşlar, fide tezgahlarının yolunu tutuyor.
İlçenin birçok noktasında kurulan tezgahlarda domates, biber, patlıcan gibi sebze fidanlarının satışları hız kazandı. Vatandaşlar hem sağlıklı ürünler tüketmek hem de toprağın bereketinden faydalanmak için bahçelerinde kendi üretimlerini yapmaya hazırlanıyor. Artan gıda fiyatları ve sağlıklı beslenme bilincinin yaygınlaşması da vatandaşların kendi ürünlerini yetiştirme isteğini artırıyor. Bahçesi olmayan birçok kişi ise balkon ve teraslarda saksıda yetiştirilebilecek fideleri tercih ediyor.
"Köy domatesinin 3-4 tanesi bir kucağınızı doldurur"
Fide satıcıları, satışların başladığını belirterek, "Buranın yerli fidesi. Havasına, suyuna, iklimine alışkın. Tutmama ihtimali yok. Yeşil cin biber, dolma biber, kapya biber, patlıcan, kıl biber, köy domatesi var. Köy domatesinin 3 tanesi bir kucağınızı doldurur. Bizden fide alanlar çok memnunlar. Bu iş beşinci ayın 1’inde başlar, yaklaşık 40 gün sürer. Altıncı ayın 15’i dediğin zaman bu iş biter. Ondan sonra fide tutmaz. Gün dönümü derler bizim burada" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem