Tarih: 19.10.2024 17:00

Fidan'dan Gergin Ortadoğu Turu: İran'la İttifak Mesajı, İsrail'e Ateşkes Çağrısı!

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL'DA KAPSAMLI GÖRÜŞMELER

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da bir araya geldiği İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bölgesel işbirliği ve güvenliği konusunda kapsamlı görüşmeler yürüttü. Yapılan 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısı sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, her iki bakan da bölgede barış ve sürdürülebilir istikrar hedefinin altını çizdi.

İSRAİL'E İRAN UYARISI VE PJAK-PKK MÜCADELESİ

Fidan, İsrail'in bölgeye yönelik saldırgan tutumunun ve provokasyonlarının son bulması gerektiğini ifade etti. Netanyahu'nun bölgede yeni çatışma hatları oluşturmaya çalıştığını ve İran'ı savaşa çekmek istediğini belirtti. Aynı zamanda terör örgütleri PJAK ve PKK'ya karşı da ortak mücadele çağrısında bulundu. İstanbul'daki görüşmelerde insani yardım ve ateşkes müzakerelerine dair konuların ele alındığı bilgisi paylaşıldı.

İRAN: İSRAİL BARIŞA EN BÜYÜK TEHDİT

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ilişkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra, İsrail'e karşı alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. İsrail'in dünya barışına en büyük tehdit olduğuna işaret ederek, Gazze ile Lübnan'da derhal ve kalıcı ateşkesin öncelikleri arasında olduğunu kaydetti. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin halkına desteği ve İsrail'in saldırgan tutumuna karşı duruşunu takdir ettiğini aktardı.

FİDAN'DAN HAMAS GÖRÜŞMELERİNE DAİR AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas üyeleriyle İstanbul'da gerçekleştirilen görüşmelere dair bilgi verdi. İsrail'in Gazze'de uyguladığı şiddet, insani yardımların iyileştirilmesi ve ateşkes müzakerelerinin ne aşamada olduğu gibi konuların ele alındığını söyledi. Türkiye'nin bölgeye yaptığı yardımların artırıldığını ve Filistinli grupların bir araya gelerek ulusal birlik sürecini nasıl ilerlettiği üzerinde durduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —