FHGC Başkanı Gürtürk: “İlimiz siyasilerine basın konutları desteği için teşekkür ediyoruz”

FHGC Başkanı Gürtürk: “İlimiz siyasilerine basın konutları desteği için teşekkür ediyoruz”

Genel 17.12.2024 20:31:50 0
FHGC Başkanı Gürtürk: “İlimiz siyasilerine basın konutları desteği için teşekkür ediyoruz”
Tarih: 17.12.2024 20:31 Güncelleme: 17.12.2024 20:31
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, kent siyasileri ve yöneticilerinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşmelerinde dile getirdikleri gündem maddelerinden olan “basın konutları” hakkında açıklamalarda bulundu.
Elazığ’da 2020’de meydana gelen depreminin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un basın mensuplarına TOKİ marifetiyle yapılacak basın konutları sitesi konusunda söz verdiğini ancak 2023 depremi, sonrası oluşan yeni hak sahipliklerine konut yapılması sebebiyle bunun gerçekleşmediğini ifade eden Başkan Gürtürk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın ilimizde görev yapan basın mensuplarının ihtiyacı olan 120 konutluk basın konut sitesi ile ilgili talebimizi ilimizin milletvekilleri, belediye başkanımız ve il başkanlarına ileterek pazartesi günü Bakan Kurum ile gerçekleştirecekleri toplantıda bu talebimizin gündeme getirilmesi talebinde bulunduk. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Fatih Önalan, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal’ın bulunduğu heyet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşmelerinde Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak talebimizi Bakanımıza ilettiler. Bakan Kurum, bu talebimize olumlu yaklaşarak 2023 depremi sonrası hak sahiplerinin konut ihtiyaçlarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını ve 2025 yılı içinde ya artan sosyal konutlardan, ya da yeni ve müstakil bir ihale yapılması suretiyle basın mensuplarının talebinin karşılanacağını ifade etmişlerdir. Cemiyetimizin bu talebini Bakan Kurum’a iletmeleri ve gerçekleşmesi yönünde ısrarcı olmalarından dolayı basın camiası olarak valimize, 5 milletvekilimize, belediye Başkanımıza, rektörümüze, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüze ve il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yine basın konutları sitemizin hayata geçirilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen, şehrimize geçmişten bugüne gerçekleştirdiği unutulmaz hizmetleri ile verdiği sözü yerine getirerek basın camiasının yanında olduğunu hissettiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ