FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin yeniden yargılanan 3 eski futbolcu hakkında karar

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin davada yeniden yargılanan eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkında karar açıklandı.

Van Spor 6.03.2023 17:25:00 0
FETÖ
Tarih: 06.03.2023 17:26 Güncelleme: 06.03.2023 17:25

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin davada yeniden yargılanan eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkında karar açıklandı. Mahkeme, sanıkları ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 1'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırırken, cezada hükmün açıklanması geri bırakılmasına karar verildi.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada, eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan ceza verilmiş, daha sonra verilen karar Yargıtay tarafından cezada daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle bozulmuştu. Sanıkların bozma sonra yeniden yargılandıkları dava İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Duruşmada sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç'ın avukatları hazır bulundu.

Mütalaa açıklandı

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Bekir İrtegün'ün örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğunu, sanığın 2007'den itibaren örgütün ‘sohbet' adlı toplantılarına giderek ve kurban bağışında bulunarak örgütle organik bağ kurduğunu aktardı. Açıklanan mütalaada, sanığın ifadelerinde örgüt hakkında aydınlatıcı ve faydalı bilgiler verdiği, bu nedenle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektiği aktarıldı. Bir diğer sanık Uğur Boral'ın ise 2002 yılından itibaren örgütün sohbet adlı toplantılarına giderek ve örgüte burs ile himmet adı altında bağışta bulunduğu ancak ifadesinde verdiği aydınlatıcı bilgiler ve yaptığı teşhislerle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektiği kaydedildi. Sanık Ömer Çatgıç'ın ise ByLock kullandığının tespit edildiği aktarılan mütalaada, sanığın örgüt faaliyetlerine dair verdiği bilgilerle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektiği belirtildi. Duruşmada sanıkların avukatları, mahkemeden müvekkillerinin beraatını talep etti.

1'er yıl 6'şar ay hapis cezası

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkları ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların yargılama sırasında etkin pişmanlık gösterdikleri ve örgüt hakkında bildiklerini anlattıkları gerekçesiyle heyet, bu cezayı neticeten 1'er yıl 6'şar ay hapis cezasına indirdi. Mahkeme ayrıca, sanıklar hakkında daha önceden işlemiş oldukları kasıtlı bir suçtan mahkumiyetlerinin bulunmaması ve yeniden suç işlemeyeceklerine dair olumlu kanaat oluşturdukları gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ