FETÖ'nün en büyük sığanağı: ABD

ABD'nin kucak açtığı FETÖ üyeleri binlerce kilometre öteden Türkiye aleyhine çalışmalarına devam ediyor. Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün diğer üst düzey yöneticileri ABD'de lüks ve rahat yaşamlarını sürdürüyor.

Genel 15.07.2023 14:51:00 0
FETÖ
Tarih: 15.07.2023 14:56 Güncelleme: 15.07.2023 15:01

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen 20 yıldan uzun zamandır Pensilvanya'da 400 dönümlük arazide villaların olduğu bir çiftlikte yaşıyor. Yanında terör örgütünün diğer üst düzey yöneticileri ve o öldükten sonra örgütün başına geçmesi düşünülen isimler de var. Örgüt elebaşı ve üyeleri ABD'nin koruması altında yaşıyor.

Türkiye'de düzenledikleri 17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde örgütün birçok üst düzey yöneticisi ABD'nin koruması altına girdi.

Örgütün medya tetikçisi Ekrem Dumanlı, FETÖ'nün TSK, Emniyet ve MİT sorumlularının bağlı olduğu Ahmet Kara, sözde medya sorumlusu Tuncay Opçin, kamuoyunda "Emre Uslu" olarak bilinen Emrullah Uslu, Fuat Avni hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen Aydoğan Vatandaş'ın yanı sıra, Hakan Şükür ve Amerikan vatandaşı olup soyadını değiştiren Enes Kanter de Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye karşıtı faaliyet sürdüren isimlerin başında geliyor.

Bir dönem Almanya'da bulunduğu bilinen ancak şu an nerede olduğuna dair net bilgiler olmayan Adil Öksüz'ün ailesi de ABD’de yaşayan FETÖ mensuplarından.

ABD'de lobi çalışmaları

ABD Kongresinde çıkan Türkiye aleyhtarı açıklama ve mektupların en büyük teşvikçisi de FETÖ... Örgüt, özellikle Ermeni ve Yunan lobilerinin Türkiye aleyhindeki faaliyetlerine destek veriyor. Bazı Kongre üyelerini seçim dönemlerinde kampanyalarına yüklü miktarda bağış yaparak yanına çekiyor.

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana başta Fetullah Gülen olmak üzere örgüt üyelerinin iadesi için defalarca başvuru yaptı. Başta hain darbe girişimi olmak üzere deliller binlerce sayfalık dosyalar halinde ABD Hükümeti ve Adalet Bakanlığı ile paylaşıldı. Tüm bunlara rağmen, ABD'den bugüne kadar teröristlerin iadesine dair olumlu bir adım gelmedi.

ABD'deki firari FETÖ üyeleri ise şunlar: Elebaşı Fetullah Gülen, Cevdet Türkyolu, Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin, Alp Aslandoğan, Ehat Ercan, Vahap Uysal, Bilal Öztürk, Varol Güler, Namık Sercan, Recep Kendiricioğlu, Süleyman Bahçeci, Levent Bulut, Vedat Akgün, İbrahim Duya, Ali Tombak, Ali Gümüş, Nurcan Civelek, Adem Öksüz, Uğur Zengince, Nuh Gedik, Kemal Gür, Timur Saka, Tarık Çelik, Ahmet Özarslan, Levent Elibal, Serkan Günpınar, Zhandos Utegulov, Fatih Kandil, Volkan Akbaş, Bünyamin Karaduman, Adem Dökmeci, Ali Korkmaz, Rıza Ülker, Bülent Tarman, İsmail Özgür Zemrat, Gülseren Karagöz Akar, Burçin Öğrenir, Soner Tarım.

Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi
Anahtar Kelimeler: ' büyük sığanağı:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ