FETÖ Lideri Fetullah Gülen Hayatını Kaybetti: Pensilvanya'daki 'Gurbet Mezarlığı' Son Yurdu Oldu

FETÖ elebaşı Fethullah GÜlen hayatını kaybetti.

Asayiş 21.10.2024 10:52:00 0
FETÖ Lideri Fetullah Gülen Hayatını Kaybetti: Pensilvanya
Tarih: 21.10.2024 10:56

ABD'den gelen haberler, Fethullah Gülen'in yaşamını yitirdiğini doğruluyor. Pensilvanya'da bulunan malikanesine yakın bir alandaki hazırlanmış mezarlığa defnedilmesi planlanan terör örgütü liderinin vefatı, Türkiye'de farklı tepkilerle karşılandı.

TÜRKİYE'DEKİ DARBE GİRİŞİMİNİN MİMARI GÜLEN ÖLDÜ

FETÖ'nün kurucusu ve Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim olan Fetullah Gülen, ABD'de olduğu bir hastanede yaşamını yitirdi. Gülen'in vefat haberi, Türkiye genelinde memnuniyetle karşılandı.

MEZAR YERİ SORULARI AKILLARI KURCALADI

Örgüt başının ölümünün onaylanmasının ardından gündeme düşen bir diğer mesele ise nerede gömüleceği oldu. Terör örgütü liderinin cenazesinin Türkiye'ye gönderilmesi ihtimali dışlandı ve defin süreci için harekete geçildi. Örgüt üyeleri, Gülen'i Pensilvanya'da yıllar öncesinden satın alınan bir mezarlığa gömmeyi planlamakta.

GÜLEN'İN SON İSTİRAHATGAHI PENSİLVANYA'DA

Fetullah Gülen, örgüt merkezinin bulunduğu Pensilvanya eyaletinin Saylorsburg kasabasına yalnızca beş kilometre uzaklıkta yer alan satın alınmış mezarlığa gömülecek. Bu mezarlık, "Gurbet Cemetery" adı altında 2015 yılında satın alınmış ve 2021'de faaliyete geçmişti.

2015'TE SATIN ALINAN MEZARLIK 2021'DE AÇILDI

Örgütün üst düzey ismi Cevdet Türkyolu'na ait iki evin sınırında bulunan bu mezarlık, 6 yıl boyunca kullanılmamış ve arazisi genişliğiyle dikkat çekmişti. Mezarlık, 2021 yılında Gülen'in yakın bir arkadaşı olan Salih Sal Dinçer'in cenazesiyle ilk kez kullanıldı.

GURBET MEZARLIĞI'NDA DİNİ SEMBOLLER YER ALMIYOR

Mezarlıkta İslami sembollerin olmayışı dikkat çekiyor. Amerikan mezarlık geleneklerine uymayan bu yer, bakıldığında herhangi bir dine veya etnik gruba ait olduğu anlaşılmayan bir tarz sergiliyor. Mezar taşlarında da dini veya milli bir sembol gösterilmeden, sadece Türkçe "Ruhuna El Fatiha" yazılı olduğu görülebiliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem