Tarih: 04.08.2024 18:45

FETÖ Elebaşısı Fetullah Gülen'in Ölüm Söylentileri Yeniden Alevlendi!

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ ELEBAŞININ HAYATINI KAYBETTİĞİ İDDİASI SOSYAL MEDYADA YAYILIYOR

Sosyal medya üzerinden yine hızla yayılan dedikodular, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiğini öne sürdü. FETÖ elebaşı hakkında resmi bir açıklama bulunmamakla birlikte, daha önce benzer haberlerin ortaya çıkmasından dolayı şüpheler artıyor.

 

ABD'DEKİ ÇİFTLİKTEN AYRILDIĞI İDDİASI

Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet eden ve 15 Temmuz darbe girişiminin zanlısı olarak görülen Fetullah Gülen'in, Pensilvanya'da yer alan çiftliğinden ayrıldığı ve vefat ettiği yönünde iddialar sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

FETÖ ELEBAŞI İLE İLGİLİ ÖNCEKİ İDDİALAR

Geçmişte yaşananlar da bu iddiaları güçlendiriyor. Gülen'in çiftliğinin boşaltılması, uzun süredir kamuoyu önünde görünmemesi, ve yeğeninin açıklamaları ölüm ihtimalini akıllara getiriyor. En son yayımlanan fotoğrafında Fethullah Gülen'in oldukça solgun göründüğü dikkat çekmişti.

OLAY FOTOĞRAFLARDAKİ ŞÜPHELİ DETAYLAR

Fotoğraftaki bazı detaylar ise yeni spekülasyonların doğmasına sebep oldu. Şeker hastası olan Gülen'in yanında içilmiş bir Türk kahvesi ve yenilmemiş çikolataların yer alması, ve yanlış belirtiler içeren fotoğraflar, ortaya atılan şüpheleri daha da artırdı. Ayrıca bu fotoğrafların yanı sıra Fetullah Gülen'in göründüğü bir video da gündemi meşgul etti.

 

TV PROGRAMINDA YEĞENİNİN AÇIKLAMALARI VE FOTOĞRAFLAR TARTIŞILDI

Bir televizyon programında, Fethullah Gülen'in fotoğrafları ve yeğeninin ifadeleri ele alındı. Yeğen Ebu Seleme Gülen, yayımlanan fotoğrafların eski olduğunu ve amcasının canlı yayınla görüntülerinin neden sergilenmediğini sorguladı.

FOTOĞRAFLARIN YAYINLANMA AMACI VE ŞÜPHELER

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, fotoğraflarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Gülen'in sağlığı ya da hayatta olduğunu göstermek istemelerine rağmen, neden video kullanılmadığına dair soru işaretleri oluşturdu. Fotoğraflar arasındaki tutarsızlıklar ve çekildiği tarihte hava durumuyla kıyafet uyuşmazlığı gibi detaylara da dikkat çekti.

 

MORARMALAR VE KIYAFETLER ÜZERİNE KUŞKULAR

Ayrıca fotoğraflarda Gülen'in fiziksel durumu ve kıyafet seçimi gibi konular, mevcut şüpheleri artırdı. Şeker hastası bir kişiye çikolata veya şekeri ikram etme tutarsızlığı da kamuoyunda tartışılan konulardan oldu.

SONUÇ ANALİZİ

Son olarak, fotoğrafın gerçekliği üzerine yapılan analizlerde, bir korkuluk varlığı ve dar bir alanın Fotoshop kullanılarak oluşturulmuş olabileceği gibi ihtimallerden bahsedildi. Teröristbaşının durumu ve örgütün gelecekteki politikaları hakkında soru işaretleri sürerken, profesyonel istihbarat birimlerinin bu konuda manipülasyon yapma kapasitesine sahip olduklarına vurgu yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —