FETÖ Elebaşının Yeğeni İç Yüzü Açıkladı: 'Amcam Dedi Ki: Ben Yeterince Yattım, Şimdi Sıra Onlarda'

FETÖ elebaşının yeğeninden şok itiraflar: "Ben çok yattım, biraz da onlar yatsın"

Genel 7.09.2024 23:52:00 0
FETÖ Elebaşının Yeğeni İç Yüzü Açıkladı:
Tarih: 08.09.2024 00:03 Güncelleme: 08.09.2024 01:13

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, YouTube üzerinden yeni bir video yayınladı ve bu videoyla örgütün üst düzey yönetiminin yaşadığı güç savaşlarını ve örgüt elebaşının tartışmalı açıklamalarını dile getirdi.

SAĞLIK SORUNLARI VE YÖNETİM ÇIKMAZI

Fetullah Gülen'in sağlık sorunları nedeniyle örgütün yönetiminde zorluklar yaşadığı biliniyorken, yeğeni Ebuseleme Gülen'in açıklamaları, örgütün karanlık yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Video, örgüt liderinin ve yöneticilerinin müritlerin geleceklerini hiçe sayarak dini duygularını istismar ettiğini ve maddi çıkar sağladıklarını ortaya koydu.

15 TEMMUZ HAPİSLERİ VE GÜLEN'İN TUTUMU

Ebuseleme Gülen, ayrıca amcası Fetullah Gülen'in 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında tutuklularla ilgili söylediği çarpıcı sözleri paylaştı. 15 Temmuz'dan iki yıl sonra gerçekleştirilen bir bayram ziyaretinde, Türkiye'deki Fetullah Gülen taraftarlarının hapsedilmiş olmalarına ilişkin endişeler dile getirildiğinde, Fetullah Gülen'in "Zamanında ben çok yattım, biraz da onlar yatsın." dediğini aktardı.

FETÖ'NÜN MALİ KRİZİ: TIME TO HELP E.V. VAKFINDA DONELARI DONARTILDI

FETÖ'nün mali sarsıntısına yol açan önemli bir gelişme ise, örgütün Almanya'da faaliyet gösteren Time to Help e.V. adlı kuruluşun mal varlıklarının dondurulması kararı oldu. 31 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, örgütün önemli bir finans kaynağı kesildi.

TÜRKİYE'DE FETÖ BAĞLANTILI MAL VARLIKLARININ DONDURULMASI

Hazine ve Maliye Bakanlığı kısa süre önce, FETÖ/PDY bağlantılı bazı gerçek kişi ve tüzel kişiliklerin Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi. Bu gelişme, Time to Help e.V. vakfının mal varlıklarının dondurulmasıyla eş zamanlı olarak örgüt içindeki güç savaşlarını da tetikledi.

FETÖ'NÜN ALMANYA'DAKİ MALİ DARBEYE TEPKİSİ

Öte yandan, vakfın mal varlıklarının dondurulmasıyla birlikte FETÖ'nün finansal açıdan zor bir duruma düştüğü ve bu kararı müritlerinden gizlemeye çalıştığı belirtildi. Elebaşının sağlık sorunları ve mal varlıkları dondurma kararı gibi pek çok darbeye uğrayan FETÖ'nün, iç savaşlar ve mali krizle mücadele ettiği bir dönemden geçtiği görülüyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem