FETÖ Elebaşı Fethullah GÜlen'in Ölümü ve 15 Temmuz Şehitleri

Fetullah Gülen Öldü: Darbe Girişiminin Ardında Yatan Şahıs Sonsuza Dek Sessiz!

Asayiş 21.10.2024 10:37:00 0
FETÖ Elebaşı Fethullah GÜlen
Tarih: 21.10.2024 10:40

KANLI DARBE GİRİŞİMİNİN MİMARI HAYATINI KAYBETTİ

Fetullah Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in ölüm haberiyle, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen ve 251 vatandaşın şehadetiyle sonuçlanan darbe girişimi tekrar gündeme geldi.

FETÖ ELEBAŞININ ÖLÜM HABERİ GÜNDEMDE

Fetullah Gülen'in ölüm haberi, örgütün yayın organlarından biri olan Herkul tarafından verildi. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya üzerinden ölüm haberini teyit etti. FETÖ liderinin kırmızı bültenle arandığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu biliniyor. Gülen'in ölümü sonrasında, o kanlı geceye dair anılar bir kez daha tazelendi.

KANLI GECEYE BİR BAKIŞ

FETÖ, devletin içine sızmış ve 15 Temmuz 2016'da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde nadir yaşanan bir darbe girişimi teşebbüsünde bulunmuştu. Gülen'in "hain renk" cübbeyle yaptığı çağrıdan sonra örgüt üyeleri harekete geçmiş ve darbe hazırlıklarına başlamıştı. Fetullah Gülen ve örgütün diğer mensupları, darbenin planlamasını ABD'de gerçekleştirdi.

DARBE TOPLANTILARI VE HAZIRLIKLAR

Türkiye'deki hazırlık toplantıları sonucunda, FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün başkanlığında darbe girişiminin planları yapıldı. Bu toplantılara birçok askeri ve sivil örgüt yöneticisi katıldı. Darbe girişiminin tarihi ve saati de bu toplantılarda belirlendi.

DARBE GİRİŞİMİNİN ÖNLENMESİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir pilot binbaşının MİT'e yaptığı ihbar ile darbe girişimi önceden sızdırıldı. Generaller ve üst düzey komutanların aldığı önlemler sayesinde darbecilerin planları sekteye uğramaya başladı. Darbe girişimi saatleri erkene çekilse de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ve halkın direnişiyle karşılaşıldı.

DARBE GECESİNİN KAHRAMANLARI VE ŞEHİTLERİ

Özellikle Ömer Halisdemir gibi kahraman askerlerin cesur eylemleri, darbecilere karşı mücadelede önemli bir rol oynadı. Meclis'in bombalanması, çeşitli stratejik noktalarda yaşanan çatışmalar ve halkın meydanlara çıkışı darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında etkili oldu.

DARBE GİRİŞİMİNİN BASTIRILMASI

21 saat süren darbe girişimi, halkın, güvenlik güçlerinin ve devletin birlikte hareket etmesiyle bastırıldı. Bu süreçte birçok vatansever güvenlik görevlisi şehit oldu. Türkiye, 15 Temmuz gecesi demokrasisine ve bağımsızlığına sahip çıkarak birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdi.

Gülen'in ölümüyle, Türkiye bu karanlık dönemi bir kez daha anımsarken, darbe girişiminin yaraları hâlâ taze. Örgüt mensupları tarafından şehit edilen asker ve sivil toplam 252 kişi, milletin hafızasında yerini koruyor.