Tarih: 25.10.2024 10:07

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Cenazesinde Tekbir Getirmek Yasaklandı, İncil'den Bölümler Okundu!

Facebook Twitter Linked-in

FETULLAH GÜLEN'İN CENAZESİNDE TEKBİR GETİRMEK YASAKLANDI

Fetullah Gülen'in cenaze töreni ABD'nin Pensilvanya eyaletinde gerçekleştirildi. FETÖ elebaşı olarak bilinen Fetullah Gülen için düzenlenen törende tekbir getirilmesinin yasaklanması dikkat çekici bir gelişme oldu.

İNCİL'DEN PASAJLAR OKUNDU

Cenaze töreninde bir kardinal, İncil'den bölümler okudu. İncil'den okunan pasajlara dayanarak, "Biz hepimiz onun çocuklarıyız. Kendisini bizim için feda etti. Lordumuz bu mirasın devamını sağlamamızı ve tüm dünyaya yayılmasını sağlamanı dileriz." ifadelerine yer verildi. Sosyal medyada cenaze törenine ilişkin paylaşılan görüntüler, kısa sürede yayıldı.

GÜLEN'İN NAŞI AİLESİNİN YANINA GÖMÜLDÜ

86 yaşında hayatını kaybeden Gülen, ölümünün ardından kendi kurduğu örgütün ABD'de bulunan karargah olarak kullandığı çiftlikte toprağa verildi. Cenazeye, FETÖ'nün üst düzey isimleri ve aile yakınlarından oluşan sınırlı sayıda bir grup katıldı.

GÜLEN'İN NAŞI DÖRT GÜN MORGDA BEKLETİLDİ

FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesi, 20 Ekim akşamı hayatını kaybettiği haberinin duyurulmasının ardından dört gün boyunca St. Luke's Hastanesi'nin Monroe şubesindeki morgda bekletildi. Türkiye'deki 2016 darbe girişiminin baş suçlusu olan Fetullah Gülen'in ölüm haberi, Türkiye'de farklı tepkilerle karşılandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —