Tarih: 21.10.2024 10:12

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen Öldü

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ'NÜN ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN 20 EKİM'DE ÖLDÜ

FETÖ terör örgütünün elebaşı olarak bilinen Fetullah Gülen'in 20 Ekim tarihinde öldüğü duyuruldu. Gülen'in vefat haberi, örgüte yakınlığıyla bilinen birçok kaynak tarafından teyit edildi.

15 TEMMUZ DARBESİNİN ARDINDAN

Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü, bürokrasiye, ordudaki asker ve polislere sızdırdıkları militanlarla darbe girişiminde bulundu. Millete karşı girişimde bulunan FETÖ, halkın direnişi sonucu başarısız oldu ve birçok sivilin canına mal olan darbe girişimi engellendi.

FETULLAH GÜLEN'İN ÖLÜMÜ DOĞRULANDI

Darbe girişimi sonrası ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşamına devam eden örgüt lideri Fetullah Gülen'in hayatını kaybettiği haberinin doğru olduğu örgüte yakın çevrelerce paylaşıldı. Gülen'in resmi internet sitesi Herkül'de de yer alan bu bilginin yanı sıra, Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabı üzerinden ölüm iddialarını doğruladı. Gülen'in defalarca yalanlanan ölüm haberlerinin ardından, bu defa örgüt içi kaynakların hepsi ölümü teyit etti.

ÖLÜMÜ SONRASI ÖRGÜT İÇİNDEKİ DURUM

Gülen'in özellikle son yıllarda sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği biliniyordu. Yakın çevresinin yayınladığı görüntülerde bile Gülen'in bitkin halinin gözlemlenmesi, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve alzheimer gibi hastalıklarla boğuştuğu yönünde haberler gündemdeydi. Gülen'in ölümü örgüt içindeki güç mücadelelerini artıracağı ve olası parçalanmalara yol açacağı konusunda spekülasyonlara sebep oldu.

PENSİLVANYA'DAKİ TARTIŞMALI İDDİALAR

Gülen'in 1999 yılından beri yaşadığı ve 'Chestnut Retreat Center' olarak bilinen Pensilvanya'daki malikanesinden nisan ayında kendi rızası dışında götürülerek bilinmeyen bir yerde saklandığı iddiaları örgüt çevrelerince dile getirilmişti. Fetullah Gülen'e yakın kaynaklar, onun kişisel bakımından sorumlu olan Cevdet Türkyolu ve 15 Temmuz'un önemli isimlerinden Mustafa Özcan'ın, Gülen'in olası ölümü durumunda örgütün mali kaynaklarını denetim altına almak için böyle bir adım attıklarını öne sürmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —