Feridun Irak,'Van kent meydanı pahalıya mal oldu'

Feridun Irak, baştan beri yanlış olan halkın ve ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmadan yürütülen Van Kent Meydanı Projesinin Van halkına çok pahalıya mal olduğunu söyledi.

Van Haberleri 8.12.2023 09:07:00 0
Feridun Irak,
Tarih: 08.12.2023 09:10 Güncelleme: 08.12.2023 12:25

Van'ın önemli caddesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan Van Kent Meydanıyla ilgili açıklama yapan Van TSO ve Van TB eski başkanı iş insanı Feridun Irak, 'Baştan beri yanlış olan halkın ve ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmadan yürütülen proje Van halkına çok pahalıya mal oldu. İş bilmezliğin nelere mal olduğuna kaynak israfına örnek oluşturmaktadır. Yanlış proje uğruna taş yapı olan müzenin o güzelim eski binasını da yıktılar. Projede Merkez Bankası binasının yıktırılarak arsasının meydana dahil edilmesi vardı. Neyse ki orası kurtuldu' dedi.

Dönemin Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilip Trabzon’a gitmesiyle uzunca bir süre yapımı aksayan meydanın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda bahar aylarında yapımına başlanmış bugünlerde açılış aşamasına gelen kent meydanıyla ilgili açıklama yapan Van TSO ve Van TB eski başkanı iş insanı Feridun Irak, “Kent Meydanı topu topu 6 bin 580 M2 alana sıkışan yeşili, ağacı yok denecek kadar az betonu bol bir meydancık oldu. Bu durum memleketi yönetenlerin ‘Ben sizin babanızım ben ne dersem o olur.’ anlayışının ve başta ilgilisi olmak üzere Meslek Kuruluşlarının sessiz kalmalarının eseridir” ifadelerini kullandı.

Irak: Van kent meydanı pahalıya mal oldu
Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi ile Müze Sokak arasında bulunan, depremde ağır hasar alarak yıktırılan eski belediye binası ve müze arazisi üzerinde hayata geçirilen kent meydanının önümüzdeki günlerde hizmete açılması bekleniyor.

“VAN HALKINA ÇOK PAHALIYA MAL OLDU”

Kent Meydanının Van halkına pahalıya mal olduğunu söyleyen Irak, “Cumhuriyet caddesinde bulunan daha önce belediyenin hizmet binasının bulunduğu arsa genişletilerek 50.000 M2 alanda gerçekleştirilmesi planlanan Kent Meydanı projesi düşünüldüğü gibi devam ettirilemedi. Baştan beri yanlış olan halkın ve ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmadan yürütülen proje Van halkına çok pahalıya mal oldu. İş bilmezliğin nelere mal olduğuna kaynak israfına örnek oluşturmaktadır. Esnafa ait işyerlerinin arsalarını projeye dahil etmek için kendilerine tahsis edilmek üzere tamamlanmış hizmete alınması beklenen çok katlı otoparkı AVM’ye dönüştürmek için bozdular. Hazır tamamlanmış olan hizmete alınması beklenen ve Van’ın çok büyük ihtiyacı olan otoparkı, AVM’ye dönüştürmek için günlük döviz kuruyla hesaplandığında 100 milyon liradan fazla para harcandı. Amma velakin; bina AVM olamadığı gibi artık otoparkta değil. Öylece ortada kaldı enkaz olmayı bekliyor. Yine bu yanlış proje uğruna taş yapı olan müzenin o güzelim eski binasını da yıktırdılar. Projede Merkez Bankasının binasının kaldırılarak arsasının meydana dahil edilmesi vardı. Neyse ki orası kurtuldu. Velhasıl kelam; başlangıçta 50 000 M2 olarak planlanan Kent Meydanı topu topu 6 bin 580 M2 alana sıkışan yeşili, ağacı yok denecek kadar az betonu bol bir meydancık oldu. Bu meydancık uğruna çok büyük ihtiyaç olan otoparkımız ve müzenin eski güzelim taş yapı binası kurban edildi. Zarar günlük kurlarla 250 milyon liradan fazladır. Bu durum memleketi yönetenlerin ‘Ben sizin babanızım ben ne dersem o olur.’ anlayışının ve başta ilgilisi olmak üzere Meslek Kuruluşlarının sessiz kalmalarının eseridir. Otoparkın AVM’ye dönüştürülürken statiğinin bozulduğu iddiası vardır. Bu iddianın doğru olup olmadığını sosyal medyadan sorduk.  Ancak ne belediye ne de İnşaat Mühendisleri Odası cevap vermediler. Bir kez de sizin aracılığınızla soralım. Çok katlı otopark AVM’ye dönüştürülürken statiği bozuldu mu? Yapılması gereken bu 6 bin 580 M2’lik arsanın Cumhuriyet Caddesi’ne bakan tarafına avlusu olan işyerleri Türkoğlu Çarşısı gibi arka tarafı yeşili, ağacı bol parktı. Yine de yapılabilir” diye konuştu.

Meydanın bitişiğindeki Park AVM binasının meydana bakan devasa duvarı Van’ın doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Kedisi, Hüsrev Paşa Camii, Flamingo ve Van Balığı resimleriyle süslenmişti.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Feridun ' meydanı pahalıya '
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem