Fenomenin Şok İfşası: Gizlice Veri Toplayıp Savcıya İletti!

Fenomenler arasında siber intikam ve kirli ilişkiler zinciri!

Asayiş 13.07.2024 15:10:00 0
Fenomenin Şok İfşası: Gizlice Veri Toplayıp Savcıya İletti!
Tarih: 13.07.2024 15:29

SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜNDEN SAVCIYA ŞOKE EDEN MÜRACAAT

Dilan ve Engin Polat'ın karıştığı soruşturmada, sosyal medya gündemini karıştıran yeni bir iddia meydana çıktı. İtirafçı olan sosyal medya fenomeni Erkan Şahin'in, Polatların kişisel cihazlarına sızıp elde ettiği verileri başsavcılığa ilettiği öğrenildi. Şahin, Polatların hukuk dışı kumar olaylarına dair deliller barındığını iddia ederek yaşadığı teknolojik misillemeyi detaylarıyla anlattı.

FENOMENİN ANLATTIKLARI İDDİANAMEDE

Dilan ve Engin Polat'a karşı kin kusmakla suçlanan sosyal medya fenomeni Şahin, çiftin cep telefonları ve bilgisayarlarına hackleyerek, kendilerine aleyhinde kullanabileceği kanıtlar elde etti. Şahin, haklarında yürütülen 'kara para aklama' suçlaması nedeniyle yargılanan 28 kişilik şüpheli listesinde yer alan çift hakkındaki bilgileri mektupla savcıya iletti. Şahin'in verdiği bilgiler derinlemesine soruşturulurken, fenomen dünyasındaki karanlık ilişkilerin de ortaya çıktığı ifade edildi.

MAĞDURDAN İNTİKAMCILA: SAHNE ARKASI

Erkan Şahin'in ifadelerine göre, ilk tanışma 2021'de Seyhan Soylu'nun çalışanı vasıtasıyla gerçekleşti. Tanışmanın ardından 'Mıstık' takma isimli Mustafa Özalp ile sorunlar baş gösterdi ve Şahin, sosyal medya hesabının kapatılması sonucunda Polatlara yönelik "linç paylaşımları" yapmaya başladı. Şahin, yaşananlar üzerine sinirlenerek ünlü çiftin telefon ve bilgisayarlarına siber saldırı düzenledi ve elde ettiği bilgileri sakladığını iddia etti.

VERİLERİN CİMER KANALIYLA İHBAR EDİLDİĞİ AÇIKLANDI

Şahin, adliye makamlarıyla paylaşmaya karar verdiği verileri USB'ye kaydederek bilişim suçlarıyla mücadele birimlerine iletildiğini açıkladı. USB içindekilerin savcılık tarafından incelenebileceğini belirten Şahin, dilerseniz avukatım vasıtasıyla ise doğrudan gönderirim dedi.

YASA DIŞI BAHİSLE İLİŞKİLİ OLMANIN KANITLARI

Savcılık tarafından yapılan iddianamede, Engin Polat'ın yasa dışı bahis sitelerine dair bağlantıları derinleştirildiğinde, şüphelinin çeşitli siteler üzerinden para aktarımı konusunda merkezi rol oynadığı bulgusuna ulaşıldı. Ayrıca, Dilan Polat'ın olaydaki rollerini de ayrıntılı olarak ifade edildi.

'KARA PARA' AKLAMA OPERASYON DETAYLARI

Polat çiftinin iddianameye göre, kazançlarını "soğuk cüzdan" aracılığıyla meşrulaştırmaya çalıştıkları ve şirketleri arasında paravan işlemler yaparak paralarını aklama sürecine tabi tuttuklarına dair detaylar açığa çıkmış durumda. Organizasyon içinde yer alan isimler ve görevleri de belgelenmiş bulunmaktadır.