Fenomenci Müdür Van Evleri'ni Kaderine Terk Etti

Fenomenci Müdür, çürüyen Tarihi Van Evleri için yalnızca bant çözümü buldu.

Van Haberleri 2.05.2024 11:55:00 2
Fenomenci Müdür Van Evleri
Tarih: 02.05.2024 12:09 Güncelleme: 02.05.2024 13:09

FENOMENLERLE BULUŞMALAR VE TARİHE VURULAN BANTLAR

Van'da bir dönemin tanık olduğu tarihi Van evleri, ilgili kurumların ilgisizliğinden payını alarak yok olmanın eşiğinde. İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Van Kalesi'nde sembolik olarak inşa edilen bir Van Evi'nin etrafını güvenlik bantlarıyla çevirerek geçici önlem almayı tercih ediyor.

Müdür Abdurrahman Şahin'in sosyal medya fenomenlerine ayırdığı zaman, onlarla bir araya gelip toplantılar ve geziler düzenlemeye verdiği ağırlık, tarihi mirasın bakım ve onarımına yönelik çalışmaların göz ardı edilmesi kaygılarını beraberinde gerektiriyor. 

Fenomenlerle gündeme gelmekten başka öne çıkan bir çalışması kamuoyuna yansıyamayan Müdür Abdurrahman Şahin “Fenomenci Müdür” olarak anılmaya başlandı.  

Van İl Kültür Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin'in fenomencilik hobisi, aslında onarılmayı bekleyen ve tehdit altında olan diğer yapılara olan yaklaşımını da ortaya koyuyor.

VAN'IN TARİHİ MİRASI TEHLİKEDE

Van İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün başındaki Müdür Şahin, fenomenlerle zaman geçirip, onları ağırlayarak Van'ın tanıtımına sözde katkı sunmak üzere çaba gösterirken, diğer yandan yıkılmak üzere olan tarihi Van Evleri'nin gerçek bir koruma altına alınmasını gerektir. Ancak Van Kalesi'ndeki yıkılma tehlikesi bulunan eski Van evleri, onarım yerine çevresine çekilen bantlarla riskli hale getirilmiş durumda.

KADERİNE TERK EDİLEN VAN EVLERİ VE ÇAĞRILAR

Önceki dönemlerde Van Kalesi'nde tarihi geçmişi yansıtan birkaç Van evi inşa edilmişken günümüzde bunlar da yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Vatandaşlar, yetkililerden, Van'ın simgeleri sayılan bu evlerin onarılması için acilen adım atılmasını talep ediyor.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Fenomenci Müdür Evleri' Kaderine
Vanlıyam
2.05.2024 21:21:09
Artık tükürükçü başkanınız baksın

Murat canikli
2.05.2024 22:12:00
Sadece bununla kalsa tamam diyecem lakin kale içersinde aydınlatma direkleri tahrip edilmiş sahipsiz ve ilgisiz bırakılmış yetkililerin bilgisine..

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem