Fenerbahçe'ye Dev Stat Sponsorluğu Anlaşması Kapıda

Fenerbahçe'nin Kalesine 100 Milyon Dolarlık Sponsorluk Golü!

Spor 11.10.2024 21:31:00 0
Fenerbahçe
Tarih: 11.10.2024 21:34

YENİ STAT SPONSORU ARAYIŞLARI BAŞLADI

Fenerbahçe Kulübü, mevcut stat isim sponsorluğu anlaşmasının 2025 yılında sona ereceğini ve yeni sponsor arayışlarının başladığını duyurdu. Ali Koç ve yönetimi, kulübün gelecek 10 yıllık dönem için stat sponsorluğundan edinmeyi planladığı geliri ise 100 milyon dolar olarak hedefliyor. Ülker'in anlaşmayı yenilemek konusunda isteksiz olduğu belirtiliyor.

ALİ KOÇ REKOR GELİR PEŞİNDE

Ali Koç, Fenerbahçe'ye kayda değer bir gelir sağlama konusunda kararlı görünüyor. Stat isim hakkı için uluslararası şirketlerle görüşmeler yapıldığı ve bu anlaşmanın önümüzdeki 10 yıl için planlandığı bildiriliyor. Anlaşmanın toplam değerinin 100 milyon dolar olması bekleniyor.

ÜLKER'DEN DAHA FAZLA BİR SPONSORLUK BEKLENTİSİ

Geçmiş yıllarda Ülker, stadın isim sponsorluğu için 10 yıl boyunca 90 milyon dolar ödemişti. Bu anlaşmayı Ali Koç'un daha yüksek bir meblağla aşması durumunda, Aziz Yıldırım döneminde alınan paradan daha yüksek bir tutarı Fenerbahçe'nin kasasına koymayı başaracak olması söz konusu.

BORCUN DÖRTTE BİRİNİ KAPATABİLECEK BİR GELİR

Yapılacak olan 100 milyon dolarlık anlaşmanın kulübe peşin olarak ödenmesi halinde, kurdaki güncel değerlerle yaklaşık 3.4 milyar TL'nin kulübün kasasına gireceği hesaplanıyor. Fenerbahçe'nin toplam borcunun 12 milyar TL civarında olduğu düşünüldüğünde, bu rakam borcun dörtte birini karşılayacak büyüklükte bir miktarı ifade ediyor.