Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor İle Kapışması: Rizespor Vira Bismillah Demeye Hazır!

Süper Lif'de Karadeniz Fırtınası: Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının detayları.

Spor 25.08.2024 21:44:00 0
Fenerbahçe
Tarih: 25.08.2024 21:47

TRENDYOL SÜPER LİG HEYECANI

Trendyol Süper Lig'in 3. haftası kapsamında, Çaykur Rizespor, güçlü rakibi Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Jose Mourinho önderliğinde Karadeniz fırtınasına direnme hedefiyle karşılaşmaya hazırlanan Fenerbahçe'de, taraftarları heyecanla bekleyen maç öncesi takımın kondisyon durumu analiz ediliyor. Sarı-lacivertlilerin Göztepe ile berabere kaldığı maçının ardından, sakatlıktan kurtulan Fred ve cezalı Mert Hakan Yandaş dışındaki eksik kadroya gözler çevrilmiş durumda. Maçın hakemliğini Turgut Doman'ın yapacağı duyuruldu.

FENERBAHÇE'NİN KARADENİZ DEPLASMAN PERFORMANSI

Fenerbahçe'yi karşılayacak Çaykur Rizespor ile Lig'de 45. kez karşı karşıya gelecek olan sarı-lacivertli takım, geride bıraktığı maçlarda 29 galibiyetle üstünlük sağlamış durumda. Fenerbahçe taraftarları, İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic, Allan Saint-Maximin, Youssef En-Nesyri ve Edin Dzeko gibi yıldızların performansı ve Mourinho'nun kimlere forvet pozisyonunda şans vereceğine odaklanmış durumda. Çaykur Rizespor, son Adana Demirspor zaferinin ardından, taraftar desteğiyle Fenerbahçe karşılaşmasında puan veya puanlar almayı hedefliyor.

MAÇIN TARİHİ VE YAYIN AKIŞI

Fenerbahçe'nin hata yapmamak için gözünü diktiği 3. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor'u Çaykur Didi Stadyumu'nda ağırlayacağı karşılaşma, 25 Ağustos Pazar günü saat 21:45'te başlayacak. Müsabaka, futbolseverlerin beğenisine beIN Sport 1 kanalı üzerinden canlı olarak sunulacak.

İLK 11 BELLİ OLDU

Çaykur Rizespor'un ilk 11'i şu şekilde: Gökhan (K), Taha, Mosci, Aliqulov, Halil İbrahim, Papanikolau, Olawoyin, Varesanovic, Akintola, Zeqiri, Ali Sowe; Fenerbahçe'nin ilk 11'i ise: Livakovic (K), Mert, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, İsmail, Szymanski, Fred, Tadic, Saint-Maximin, Dzeko olarak açıklandı.

MERT HAKAN CEZALI; EKİPTEKİ EKSİKLER

Mert Hakan Yandaş'ın geçtiğimiz sezondan devreden cezası bulunuyor ve bu nedenle Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek. İrfan Can Eğribayat'ın ise Göztepe ile oynanan deplasman maçıyla beraber 3 maçlık cezası sona ermiş bulunuyor. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklama, sakatlanan Bright Osayi-Samuel, transfer görüşmeleri için Brighton'a giden Ferdi Kadıoğlu, cezalı Mert Hakan Yandaş'ın yanı sıra Rade Krunic, Miha Zajc ve Ryan Kent'in kadroda yer almadığını bildirdi.

SARI-LACİVERTLİLERİN KARADENİZ BİLANÇOSU

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile geçmişte gerçekleşen 44 lig maçının 29 tanesinden zaferle ayrılırken, 8 maç berabere sonlandı ve 7 maçta ise sahadan yenik ayrıldı. Fenerbahçe, Rize ekibiyle yaptığı maçlarda 97 kez gol sevinci yaşamasının yanında, yediği toplam 43 golle de kalesini savunmak zorunda kaldı.