Fenerbahçe'nin Bütçesi Bu 3 Oyuncuyla Sarsıldı: 13,4 Milyon Euro Zarar!

Fenerbahçe'nin milyonluk zararı.

Spor 6.09.2024 21:37:00 0
Fenerbahçe
Tarih: 06.09.2024 21:40 Güncelleme: 07.09.2024 00:27

TRANSFER STRATEJİSİ SORGULANIYOR: FENERBAHÇE'DE 13.4 MİLYON EURO'LUK KAYIP!

Fenerbahçe'nin son transfer döneminde kadrosunda yaptığı revizyon finansal olarak kulüp adına olumsuz sonuçlar doğurdu. Rade Krunic, Joao Pedro ve Luan Peres ile yollarını ayıran sarı-lacivertli takım, bu oyuncuların sözleşme feshi nedeniyle toplamda 13.4 milyon euro zarar ettiği ortaya çıktı.

TRANSFERDE ÜÇ İSİM İLE YOLLAR AYRILDI

Kadro yapılanmasında önemli değişikliklere giden Fenerbahçe'nin Brezilyalı defans oyuncusu Luan Peres'i 5.2 milyon euro yatırım yapmasının ardından gönderdiği belirtildi. İtalyan Serie A'da kendini kanıtlamış forvet oyuncusu Joao Pedro ise 4.6 milyon euro zararla takımdan ayrıldı. Pedro'nun takımdan erken ayrılışının performansındaki düşüklükle doğru orantılı olduğu değerlendiriliyor. Rade Krunic de, vasat altı performansıyla dikkat çeken bir diğer isim olarak 3.5 milyon euro kayıpla Fenerbahçe'den ayrılan üçüncü oyuncu oldu.

ALİ KOÇ ELEŞTİRİ ALTINDA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetimi, yapılan bu transferler ve sonuçlanan zararlar nedeniyle taraftarlar ve spor medyası tarafından eleştiriliyor. Kulüpte finansal dengeyi sağlamak adına yapılan bu hamlelerin uzun vadedeki etkileri, yakın dönemde Fenerbahçe'nin transfer politikasının başarısını belirleyecek gibi görünüyor.