Fenerbahçe'nin Avrupa Rüyası, İskoçya'da Penaltılarla Sonlandı!

Fenerbahçe'nin Avrupa Rüyası, İskoçya'da Penaltılarla Sonlandı! Mourinho'dan Hakemlere Açık Rest

Van Spor 14.03.2025 22:12:00 0
Fenerbahçe
Tarih: 14.03.2025 22:15 Güncelleme: 14.03.2025 22:12

Glasgow'da oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Rangers, seri penaltı atışları sonunda Fenerbahçe'yi eleyerek çeyrek finale yükseldi. Maçın ardından Avrupa basını, mücadeleyi ve özellikle Jose Mourinho'nun açıklamalarını geniş kitlelere taşıdı.

İlk Maçtan Gelen Zorlu Başlangıç

Fenerbahçe, ilk maçta Glasgow deplasmanında 3-1 mağlup bir şekilde sahadan ayrılmıştı. İkinci maça umutla başlayan Sarı Kanaryalar, güçlü rakibini 2-0 geriye çekerek uzatma periyoduna gitmeyi başardı. Ancak uzatmalarda gol sesi çıkmayınca, temsilcimiz penaltı atışlarına kaldı.

Penaltılar Belirleyici Oldu: Rangers Gülerken Fenerbahçe Yüzü Bıraktı

Penaltı vuruşlarında 3-2 geriye düşen Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti. Maçın ardından Avrupa basını, bu dramatik finalin yankılarını dünyaya yaydı.

Avrupa Basınının Manşetleri: Butland Kahraman, Mourinho Ateş Püskürttü

Avrupa medyasında çıkan başlıklar, Fenerbahçe ve Rangers arasındaki mücadeleye farklı açılardan ışık tuttu:

BBC: "Jack Butland'ın penaltı atışlarındaki olağanüstü performansı, Rangers'ı UEFA Avrupa Ligi çeyrek finaline taşıdı."
TNT: "Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin elenmesinin ardından hakem Espen Eskas'a yönelik sert eleştiriler yöneltti. Portekizli teknik adam, hakemin 'küstah' olduğunu belirtti ve geçmişteki UEFA kararlarına gönderme yaptı."
AS: "Rangers, penaltılara giden çekişmeli bir maçta Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'yi mağlup etti. Ancak Fenerbahçe'nin Glasgow deplasmanındaki mücadelesi takdire şayandı."
Marca: "Mourinho'nun Fenerbahçesi, dramatik penaltı atışları sonucu Avrupa Ligi'ne veda etti. Takım, geri dönüş için büyük çaba sarf etmesine rağmen sonuç alamadı."
Sky Sports: "Ibrox Stadı'ndaki gergin bir atmosferde Rangers, Jack Butland'ın penaltı kurtarışlarıyla Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi."
Independent: "Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin elenmesinin ardından 'küstah' hakeme sert tepki gösterdi."
The Sun: "Öfkeli Mourinho, Rangers maçının hakemlerinin Fenerbahçe'ye üç penaltı vermediğini iddia etti ve hakemi 'kibirli' olarak nitelendirdi."
Daily Record: “Her şeyin yaşandığı bu vahşi akşamın sonunda Ibrox sanki bir kasırgaya yakalanmış gibi titriyordu. Maçtan önce takımının Rangers’tan iyi olduğuyla övünen ‘Special One’ için altıncı Avrupa kupası olmayacak.”

Mourinho'nun Eleştirileri: Hakemlere Yönelik Şok Açıklamalar

Jose Mourinho, maçın ardından hakem yönetimini sert bir dille eleştirdi. Özellikle üç penaltının verilmediğini ve hakemin 'küstah' tavırlarını gündeme getiren Portekizli teknik adam, UEFA'ya yönelik ima yoluyla eleştirilerde bulundu. Bu açıklamalar, Avrupa futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Fenerbahçe'nin Avrupa rüyası Glasgow'da son bulurken, Jose Mourinho'nun hakemlere yönelik yaptığı açıklamalar tartışmaları alevlendirdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ