Fenerbahçe'de Jose Mourinho dönemi sona erdi

Fenerbahçe'de UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Portekiz ekibi Benfica'ya elenerek Avrupa kupalarına Avrupa Ligi'nden devam edecek olunmasının ardından teknik heyet konusunda da karar alındı.

Van Spor 29.08.2025 12:11:00 0
Fenerbahçe
Tarih: 29.08.2025 12:12 Güncelleme: 29.08.2025 12:13

Fenerbahçe, Teknik Direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırdı. Deneyimli teknik adam, ilk sezonunda özellikle derbilerde aldığı başarısız sonuçlar ve oyuncu seçimleriyle eleştirilirken, bu sezon da Devler Ligi'ne katılamama alınan kararda etkili oldu.

Fenerbahçe'de UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Portekiz ekibi Benfica'ya elenerek Avrupa kupalarına Avrupa Ligi'nden devam edecek olunmasının ardından teknik heyet konusunda da karar alındı.Fenerbahçe yönetim kurulu ile Teknik Direktör Jose Mourinho arasında yapılan görüşme sonrası yollar ayrıldı. Sarı-lacivertli kulüp, 2024-2025 sezonu başından itibaren görev yapan Portekizli teknik adam emekleri için teşekkür ederek gelecek kariyerinde başarı diledi.

Türkiye macerasında 2. sezon kısa sürdü

Kariyerinde birçok başarıya imza atan Portekizli teknik adam, 2 Haziran 2024'te Fenerbahçe için geldiği İstanbul'da coşkulu taraftar önünde kendisini sarı-lacivertli takıma bağlayan imzayı attı. Teknik direktörlük kariyerinde 10. takım olan Fenerbahçe'de ilk sezonunda 56 maça çıkarken 35 galibiyet, 9 mağlubiyet, 12 beraberlik yaşadı. Mourinho, Trendyol Süper Lig'de ise ezeli rakibi Galatasaray ile girdiği şampiyonluk yarışını kaybederek sezonu 2. tamamladı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de 36 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik, 4 mağlubiyete 84 puan topladı ve 2.33 puan ortalaması yakaladı. Son 12 sezonda çalıştırdığı takımlar arasında en yüksek rakama ulaşsa da şampiyonluk için yeterli olmadı.

Derbilerde galibiyet alamadı

Jose Mourinho'nun öğrencileri bu sezon ezeli rakipleriyle oynadığı karşılaşmalarda galibiyet alamadı. 2024-2025 sezonunda Galatasaray'a evinde mağlup olurken, deplasmanda da golsüz berabere kaldı. Beşiktaş ile oynadığı 2 müsabakada ise sahadan yenilgiyle ayrılan sarı-lacivertliler, 4 derbide sadece 1 puan elde etti. Sarı-lacivertliler, derbilerde 1 gol atarken, kalesinde 5 gole engel olamadı. Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde de Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, sarı-kırmızılılara 2-1'lik skorla mağlup oldu.

Oyuncu seçimlerinde istikrar sağlanamadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, geçtiğimiz sezon değişkenlik gösteren ilk 11 eleştiri konusu oldu. Sıklıkla değişen 11'de özellikle stoper hattında 2 ve 3'lü sistemler sezon boyunca farklılık gösterdi. Ligde 17'si yabancı, 16'sı yerli olmak üzere toplam 33 oyuncuya forma şansı verdi.

Son maçına Portekiz'de çıktı

Süper Lig'i 2. tamamlayarak Devler Ligi vizesi alan Fenerbahçe, 3. eleme turunda Feyenoord'u 1-2 ve 5-2'lik skorlarla elerken play-off turuna yükseldi. Bu turda Portekiz ekibi Benfica ile eşleşen sarı-lacivertliler evinde golsüz berabere kaldı. Deplasmanda ise 1-0'lık mağlubiyet Şampiyonlar Ligi lig aşaması şansını kaybettirdi. Kanarya, Avrupa kupalarında yoluna Avrupa Ligi lig aşamasından devam edecek.
Mourinho yönetiminde Fenerbahçe 2025-2026 sezonunda 2'si Trendyol Süper Lig, 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 6 müsabakada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Özellikle Portekiz'de alınan sonuç taraftarlar tarafından büyük eleştiriye neden olurken, alınan karar doğrultusunda ligin kalan bölümünde Mourinho ile devam edilmeyecek. Sarı-lacivertli yönetim, yeni teknik direktör konusunda yakın zamanda resmi açıklama yapacak.

Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe' Mourinho dönemi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ