FED faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? 2022 Temmuz FED faiz kararı ne olur, ABD Merkez Bankası faizleri arttırır mı?

FED faiz kararı bugün Powell’ın açıklamasıyla dünya kamuoyuna sunulacak. FED faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak sorusuyla toplantı saati inceleniyor. Peki, 2022 Temmuz FED faiz kararı ne oldu?

Ekonomi 27.07.2022 11:46:00 0
FED faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? 2022 Temmuz FED faiz kararı ne olur, ABD Merkez Bankası faizleri arttırır mı?
Tarih: 27.07.2022 11:50

FED faiz kararı bugün Powell’ın açıklamasıyla dünya kamuoyuna sunulacak. 2022 Temmuz ayı FED faiz kararı için küresel piyasalar gözlerini ABD’ye çevirirken, dibi gören kripto para piyasasının, Dolar ve Euro’nun akıbeti de bu karara bağlandı. FED faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak sorusuyla toplantı saati inceleniyor. Peki, 2022 Temmuz FED faiz kararı ne oldu, ABD Merkez Bankası faizleri arttırdı mı?

FED faiz kararı 2022 Temmuz ayında ne olacak diye merak edenler ABD Merkez Bankası'nın toplantısı için gözleri Amerika'ya çevirdi. ABD, küresel piyasaları etkileyen enflasyonla başa çıkabilmek adına üst üste faiz artırımına gitmişti. Politika faizinde son 28 yılın rekorunu kıran FED, bugün Temmuz ayına ilişkin faiz kararını dünyaya duyuracak. FED faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak sorusuyla toplantı saati incelenirken, FED faiz artırırsa dolar ne olur, altını nasıl etkiler gibi sorular da vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Peki, 2022 Temmuz FED faiz kararı ne oldu, ABD Merkez Bankası faizleri arttırdı mı? İşte merak edilenlerin yanıtı!

FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

FED yılın ilk toplantısını 25 – 26 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirdi. İkinci toplantı tarihi 15 – 16 Mart arasında gerçekleşti. Üçüncü toplantı da 3 – 4 Mayıs tarihinde yapıldı. 2022 Haziran Fed toplantısı 14 – 15 Haziran tarihinde yapıldı.

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

FED temmuz toplantısı da 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. FED faiz kararı 27 Temmuz saat 21.00'da açıklanacak.

FED HAZİRAN FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Fed haziran ayında faizleri 0,75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışına gidildi.

FED'İN FAİZ BEKLENTİSİ NE?

FED tarafından yapılan faiz artışları henüz bitmedi. Yetkiler tarafından yapılan açıklamalarda, 2022 sonu için ortalama FED fon faizi beklentisi yüzde 3,4 oldu. 2023 sonu için ortalama FED fon faizi beklentisi yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.

Bu ay yapılacak olan FED faiz toplantısında 0,50'lik bir faiz artımı bekleniyor.

2022 FED TOPLANTI TARİHLERİ

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED FAİZ ARTIRIRSA DOLAR NE OLUR?

ABD Merkez Bankası Fed faiz oranlarını arttırdığında, Amerikan Doları'na yönelik "yatırım talebi" de artmaya meyillidir. Amerikan Doları daha fazla faiz getirisi sunacağı için uluslararası yatırımcılar ellerindeki yabancı döviz varlıklarını Amerikan Doları'na çevirmeye meyilli olabilirler.

Bunun sonucu olarak ise, Amerikan Doları diğer ülke para birimlerinin karşısında değer kazanırken, diğer ülkelerin para birimleri değer kaybetmeye meyilli olur.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem