Fatih Tekke: "En az iki orta saha, bir kenar ve bir stoper lazım"

Fatih Tekke: "En az iki orta saha, bir kenar ve bir stoper lazım"

Van Spor 16.07.2025 21:21:37 0
Fatih Tekke:
Tarih: 16.07.2025 21:21 Güncelleme: 16.07.2025 21:21
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Transferde biraz yavaş kaldığımızı kabul etmek lazım. En az iki orta saha, bir kenar ve bir stoper lazım" dedi.
Trabzonspor’un ikinci hazırlık kampı Erzurum Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde devam ediyor. 27 Temmuz’a kadar Erzurum’da gerçekleşecek olan kampın ikinci gününde, antrenman öncesi değerlendirmeler yapan Teknik Direktör Fatih Tekke, kendisi için oyuncuların performansının belirleyici olduğunu ifade etti. Jeremie Boga transferini çok istediğini ancak kendisinin çok istediği şeylerin genelde gerçekleşmediğini vurgulayan Tekke, "Transferde biraz yavaş kaldığımızı kabul etmek lazım. En az iki orta saha, bir kenar ve bana göre bir stoper lazım. Bunu takıma da söyledim. 32 oyuncu var, gidecekler de önemli. Yavaş ilerliyor, bizden kaynaklı değil. Başkan ve tüm ekip elinden geleni yapıyor. Takıma yeni katılacak futbolcuların erken gelmesi bizim için önemli. Oyuncuların birbiriyle uyumu, fiziksel durumlarını netleştirmek derken bunlar bizim için önemli. Çünkü herkesin bir beklentisi var. Yeni oyuncular, yeni kimlikle, yeni bir oyunla beraber oynamak bizi heyecanlandırabilir" diye konuştu.

"Yaşlı ya da genç oyuncularımın hepsinden memnunum"
Bordo-mavili takımın gündeminde olan Cameron Puertas ve Saul Niguez’in transferi ile ilgili soruları cevaplandıran Tekke, "Bu oyuncuların durumunu başkanımızdan öğreniyorum. Başkanımız olumlu ilerlediğini söylüyor. Bugün, yarın bitebilir gibi söyledi. Beklemedeyiz. Transferlerin hızlı gelmesini istiyorum açıkçası. Oyuncuların genç, yaşlı olması benim için çok bir şey ifade etmiyor. Eğer yetenekliyseniz 17 yaşında dünyanın birçok yerinde mesafe alabiliyor, milli takımlara gidebiliyorsunuz. Milli takımlarda bu yaşlarda oynayan birçok oyuncu var. Şu an bize katılan genç oyuncularımızın eksikleri var. Bizimle birlikte zamana, antrenmana, tempoya, ilişkilendirmeye, oyunu anlamaya, hatta bildiklerini unutmaya ihtiyaçları var. Dolayısıyla bu çocukların zamana ihtiyaçları var. Genç oyuncu olarak kategoriye koyduğumda zaman ihtiyacı olan, belli bir aşamaya gelmişse oynaması gereken, burada değilse bile başka yerde oynaması gereken oyuncular. Şu an yaşlısı genci tüm takımın çalışmasından memnunum" şeklinde konuştu.

"Savunmada absürt hatalar yapmamamız gerekiyor"
Uğurcan Çakır gibi bir kalecinin arkasında Türk ikinci kaleci bulmanın kolay olmadığını ifade eden Fatih Tekke, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu anlamda bir, iki isim gündemde. Olmazsa da eldeki oyuncular da bizim oyuncularımız. Gençler de hazır olacak, yaşı ne olursa olsun. Hiçbir oyuncu oynamayarak gelişmiyor. Doyasıyla yaşları ne olursa olsun bu oyuncular da buna hazır olacaklar. Fatih, Ahmet niye oynamıyor, konusu benim için bir soru değil. Trabzonspor’da oynaman gerekiyorsa, oynayacaksan bu performansla alakalı bir şey, isimle değil. Benim birinci kriterim performans. Savunmada absürt hatalar yapmamamız gerekiyor. Bizim önce takım savunmasına hazırlıklı olmamız lazım. Bunun için de diğer takımlardan fiziksel seviyemizin artması lazım. Birçok faktör var ve hepsini düşünerek bir şablon oluşturmaya çalışacağız. Ama her şey gayet iyi gidiyor. Oyuncularımın hepsi inanılmaz çalışıyor. Fakat kalitemizin artması lazım, bunun için transferlerin hızlı gelmesini bekliyorum."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ